fredag den 22. februar 2013

...at have det hele

Måske en lidt mystisk overskrift, men det er et udpluk af noget min mor sagde til mig, da vi onsdag aften fejrede min 41 års fødselsdag og jeg var måske lige lidt trist over alderen. Ja, det er altså ikke helt så sjovt at blive 41 som at blive 25. Man har ligesom fået nye udfordringer at slås med ... på grund af alderen :-)


Det lød nok lidt som en klagesang, hvilket jeg ellers nu ikke har særlig grund til i al almindelighed, men deraf kom forklaringen. At 40'erne er de bedste år i livet. Lige der i midten, hvor man stadigvæk har det hele: Både sine børn og sine forældre. Ikke dermed sagt, at det ikke også er godt at være 10 - 30 - 50  - 70 osv. Men lige på det familiemæssige punkt havde hun selvfølgelig en pointe. For ja, jeg har både mine skønne og efterhånden ret store børn omkring mig, og jeg har ligeledes friske forældre, der er der for mig og min familie og bakker os op.

Det kan man jo godt kalde...at have det hele :-)


15 kommentarer:

 1. Ja at have det hele er da vigtigt at påskønne. Jeg er meget ældre end dig faktisk 20 år og jeg har ikke det hele mere! Jeg har mistet begge mine forældre. Til gengæld glæder jeg mig altid til mine fødselsdage!
  Men så påskønner jeg til gengæld at jeg er blevet mormor og det blev jeg på din alder! Så i dag har jeg store børnebørn. 1 voksen, 1 teen-ager og to små; når 1 dør lukker sig, er der altid 2 andre døre der springer op......glæder jeg mig over!

  SvarSlet
  Svar
  1. så sandt som det er sagt, Bente.
   Livet flytter sig hele tiden - det ændrer sig langsomt omkring os - vi ændrer os - og det er jo bare med hele tiden at nyde det der er. I haven er vi så gode til at huske at gå og nyde; indsnuse det hele. Man skal simpelthen bare også huske at gøre det i familien. Nyde alle dem der er omkring os - mens vi er her :-)

   Slet
 2. Det var klogt sagt - sådan har jeg aldrig tænkt på det. Tillykke med fødselsdagen :D Så er vi "lige unge" ;)

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Til lykke med fødselsdagen, selvom den førte lidt tristesse med sig. jeg har helt bevidst vænnet mig til at huske nyde maj måned hvert år. Da jeg stadigvæk var gymnasielærer, kunne den så let forsvinde i eksamen og opgaver og censur. Jeg tror på en måde, at maj har samme betydning for mig som fødselsdagen har for de fleste mennesker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie.
   Måske skulle jeg til at koble min fødselsdag sammen med løfter om forårets komme :-)

   Slet
 4. Stort tillykke med fødselsdagen du søde ungmø!! ;) Fine ord fra din kloge mor :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er godt at have de der kloge damer omkring sig :-)

   Slet
 5. Ja du må glæde dig over, at du har det hele, men der er nu heller ikke noget i vejen med at være i 60 erne :) selvom man ikke har det hele mere.
  Tillykke med dagen

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. jeg er sikker på at hver alder har sin egen charme og det handler om at fokusere på det skønne fremfor det triste. Det er jeg sikker på at du er god til :-)
   Kh.

   Slet
 6. Sådan skal det lyde, for det er sådan det er, men det er nemmere at se i bakspejlet - haha.
  Jeg nægter det der alderstyranni - og jeg kan love dig at hvis du ellers får lov at forblive rask så har du meget at glædes over også når du bliver over halvtreds og enddog endnu ældre:o)
  Og forresten stort tillykke med fødselsdagen:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth.
   Og i øvrigt. Jeg er sikker på at du har ret. Og på mange måder glæder jeg mig også over de år jeg går i møde med mange andre fordele end det at være småbørnsmor! .. Måske bliver der ligefrem en dag tid til et drivhus til mig :-))

   Slet
 7. Endnu en gang tillykke med fødselsdagen - og som en af vores tidligere fælles kolleger sagde, så er en fødselsdag langt bedre end alternativet :-)
  Vi er lige gamle, og jeg forsøger at lade være med at fokusere på selve tallet, men i stedet på dem omkring mig, omgivelserne, det at vi nu er gamle nok til at vælge til og fra (fordi vi har erfaringen og modet til det), og vi har stadig tid til at lægge masser af fremtidsplaner.
  Og er der nogen der kan det, så er det da lige netop dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtigt, Ketty. Det er da bare med at nyde hver dag. Og det med planer har du ret i at jeg har (alt for) mange af - kan slet ikke lade være. Og jeg kan slet ikke forestille mig, at alderen engang kommer til at tage det fra mig :-)

   Slet