mandag den 27. januar 2014

Køkkenhaven 2014


Jeg er så småt gået i gang med planlægning af årets køkkenhave. Der er rigtig mange gengangere fra sidste år, men det hele skal jo rokere som følge af sædskifte, og så dukker der lidt nyt op hist og her. Både ved valg af andre afgrøder og sorter.

Fx. skal der i år testes en rødbede i blandede farver. Den glæder jeg mig til forhåbentlig at kunne høste til salater, supper mv. Desuden har jeg valgt at tage en del krydderurter op og sætte i krukker for at få et ekstra bed fri til majs og solsikker.

Planen bliver garanteret også udviklet lidt videre over de kommende måneder, efterhånden som jeg køber frø. Der dukker altid noget spændende op på vejen, som jeg lige må teste :-)

ps... sidste års plan finder du lige her.

10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja ;) der skal helst være lidt forskelligt.

   Slet
 2. Det bliver en rigtig spændende og smuk køkkenhave ! Jeg glæder mig til at følge den fra tegning og helt frem til høst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg - at den bliver smuk :-)
   Det er den halve fornøjelse.

   Super hyggeligt du følger med!

   Slet
 3. Ja det er nu det skal planlægges og basilikum kan man ikke få for meget af:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig - pesto kan jo spises til ALT :-)

   Slet
 4. Kære Lone.

  Det bliver både meget smukt og meget lækkert. Sikke en dejlig og opløftende beskæftigelse her i januar. De blandede rødbeder er vildt smukke. Dem glæder jeg mig meget til at se i din grøntsagskurv og salatskål til sensommer. Sikke et syn, de vil kaste af sig. Jeg elsker også blandede bladbeder.

  Snevejrsknus og kærlige hilsner

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør jeg også :-) De ser da i hvert fald vildt flotte ud herover. Håber de også bliver sådan her hjemme hos mig.

   Snevejrsknus retur!

   Slet
 5. Flot plan.... jeg har problemer med planlægning af mine små pallebede....der er så meget jeg gerne vil ha i dem, og der er slet ikke plads nok..... for nye kartofler af egen art, DET vil jeg altså ha - og så er 3 af pallebedene allerede brugt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kender jeg kun alt for godt :-) .. og af den samme grund har jeg faktisk ikke kartofler. Så har jeg simpelthen bare ikke plads nok tilbage til alt det andet jeg gerne vil.

   Slet