lørdag den 18. juli 2015

Farver gør godt

Da jeg for år tilbage omlagde havens staudebede og samlede flere småbede i ét langt staudebed, der går på tværs af hele haven, var jeg ret skråsikker i farveholdningerne. Længst mod vest skulle bedet være blåt (det jeg nu kalder den blå have), midten af bedet skulle være primært domineret af purpur (underbygget af en del andre farver) og i enden mod øst - som er ved nedgangen til køkkenhaven - skulle der være plads til rigtig orange!

Den orange farve dukker op i forskellige udseender hen over året - lige nu er det de orange dagliljer, der er fremme. Senere er det dahlia - tidligere tulipaner.


Denne ende af bedet er i disse uger også fyldt med violet og hvidt. Både i form af den violette mælkeklokke samt lavendler.


...og hvidt i matrem.

Den uskyldige lime findes i vortemælk og uundværlige løvefod. Årh ja - og kæmpeskælhoved er her også.Den violette farve er bestemt også til stede via prydgræssernes aks!

- Og så har en lyserød sneget sin ind i år. En silkekatost er det vist.

Den har indtil videre fået lov at blive boende. Kender jeg mig selv ret, så forsvinder den lige om lidt, når jeg får "nok" af den.

Alt i alt synes jeg bedet fungerer ret fint. Det er let og luftigt. Fylder godt i højden og det er helt lukket til, så ukrudtet ikke har en chance.


2 kommentarer:

  1. Smukke glimt fra din staudehave!

    SvarSlet
  2. Det ser smukt ud og ideen virker jo fint. Hvor har græsserne en fin virkning :)
    knus

    SvarSlet