lørdag den 17. september 2011

Køkkenhaven

Til frokost startede regnvejret, og det har regnet lige siden. Det betyder ophold i mit efterårsprojektet, og i stedet får I lige lidt billeder fra køkkenhaven. Pt. byder køkkenhaven på squash, pralbønner, fennikel, tomater og så alle krydderurterne. Især krydderurterne har jeg meget glæde af. Det eneste, jeg har savnet i år, er et laurbærtræ - det må jeg sørge for at have næste år.


Langt om længe blomstrer den hvide tobak - som mange af mine andre sommerblomster er de simpelthen bare blevet sået for sent. Men nu må de nydes, indtil frosten kommer. Fine er de!


Udover tobakken blomster også georginer, som jeg har fået af min mor. Hun har fået dem af en haveven, der sår dem fra frø hvert år. Det er første gang, jeg har disse frøsåede geoginer i haven, men det er hyggeligt at følge dem, når de begynder at blomstre - farven er jo altid ukendt.
Sidste foto fra i dag er skærmen på en fennikel! Næste år bliver jeg nødt til at have skærmplanter i mit staudebed - der er et eller andet fortryllende over dem. Se også indlægget fra Kjeld Slots have sidste år, hvor der er skærmdild i kombination med mørke georginer - det ser da bare super flot ud.

3 kommentarer:

 1. Uhh, hvor ser det godt ud - det er netop sådan en køkkenhave jeg drømmer om med stenbelægning og sorte højbede :-)

  Hvordan har du det med dræbersnegle i bedene? Vi har dræberne i haven og ønsker ikke, at dele mine kommende grøntsager med dem. Men synes også det er besværligt, grimt og dyrt med snegleværn omkring alle bedene.

  SvarSlet
 2. Whauuuuu.....en lækker gul farve den skærm på fennikel har :0)

  Dorthe

  SvarSlet
 3. Susanne - vi har heldigvis ikke rigtigt dræbersnegle for tiden. Vi havde slemt for nogle år siden, men i år har jeg kun fundet en enkelt. Sjovt nok - 7 9 13 - har jeg aldrig haft dræbersnegle i køkkenhaven! Jeg ved ikke hvorfor - måske kan jeg takke højbedene for det?

  SvarSlet