lørdag den 25. maj 2013

Fritillaria persica

For nogle år siden besøgte jeg Gråsten slotshave og faldt pladask for de smukke Fritillaria persica. Siden har jeg ledt efter dem i de lokale planteskoler men fandt dem først sidste år, da jeg var i Holland i efteråret. Det var forholdsvis dyre løg, så det blev kun til nogle stykker, men hold nu op - hvor er de smukke. Nu har jeg jo altså også en forkærlighed for spir, og disse er absolut ingen undtagelse.

Fritillaria persica


Når de er afblomstret, vil jeg have dem flyttet til måneskinsbedet, for jeg er sikker på, at de vil gøre sig rigtig fint her. Se bare det her grå løv - det er da lækkerier!

Fritillaria persica

5 kommentarer:

 1. Det är verkligen en skönhet. Ha en skön helg /Marika

  SvarSlet
 2. Så den faktisk i Stockholm for første gang i fjor. Den står nå på bin bestillingsliste til Holland. Så den var ganske dyr ja, så det blir ikke industrielle mengder, men noen må jeg ha.

  Ha en fin dag!

  Brita

  SvarSlet
 3. Den er bare skøn, jeg har en enkelt som jeg lagde i efteråret. Mener bestemt mit løg er fra Frøbutikken, så kik lige ind til hende.

  SvarSlet

 4. Hvid Persisk Kejserkrone Fritillaria Persica 'Alba' ses talrigt i Tivoli i år (2019)

  SvarSlet