søndag den 12. maj 2013

Kirsebærtræernes blomstring

Og selvom jeg var ret hård ved dem med beskæring i efteråret, er de stadigvæk smukke, når de står her med alle deres fine hvide klaser af blomster, som bierne flittigt besøger.

Kirsebærtræerne står i børnenes have, og jeg har i mange år haft forbud mod at beskære dem, men sidste år kom der altså ikke mange lysstråler ned ved de høje træer, så jeg var ud med save i efteråret og tog rigtig mange af de voldsomme grene, der rakte langt op over græsplænen.

Det, man ikke kan se af ovenstående billeder, er, at træerne lige nu ser lidt pillede ud pga. den hårde beskæring, men jeg håber og tror på, at det er det rigtige i forhold til at få solen ned på græsplænen og dermed også mere glæde af aftensolen i den øvrige have.

Herunder et træ i hel figur:


Det her er jo blot ét af de 4 kirsebærtræer, der står i formation i denne ende af haven. T.v. i billedet ses lige en del af det lange staudebed og til højre bålstedet og pallerammerne i den del af haven, der nu hedder "Bålhaven". Den vender jeg lige tilbage til en anden dag :-)

5 kommentarer:

 1. Jeg klipper også mine mindre moreltræer hvert år efter blomstring. Vi har nemlig et meget stort træ med mange bær, dem får fuglene :( derfor skal de nye ikke være så høje.

  SvarSlet
 2. Jeg har købt et lille kirsebærtræ, og det er meningen at det skal "holdes nede" ved klipning..... men det er jo en hel videnskab at gøre det rigtigt, så jeg håber at jeg har modet til det (eller kan finde hjælp på internettet, der finder man jo så meget)

  SvarSlet
 3. Hej Lone.Kirsebærtræer i blomst er bare noget af det mest vidunderlige syn.
  Har selv lige lavet et indlæg hvor jeg viser alle mine træer i blomst.Fik ikke lige vores store moreltræ med......det blev også kraftigt beskåret i efteråret.Rigtig god aften Jette

  SvarSlet
 4. Om ikke andet bliver det jo godt på sigt. Vi har et ferskentræ på en sydmur og det gør ondt at beskære, men det skal til, den kan alligevel ikke bære det. Har lige kigget lidt tilbage på din blog, er håbløs bagud. Så at du havde misset Burgundy, hvis du vil se den, så viser jeg den fra min have en af de næste dage. Det er en af mine absolutte favoritter :) Ligesom Lisbeth, hun er god ved og for mig :)

  SvarSlet
 5. Jeg tror også at træerne bliver glade for luft inde i kronen.

  SvarSlet