fredag den 31. maj 2013

Iris

Nogen af de allerførste planter der kom ind i min have, da jeg startede den op i 1999, var iris.
De blå sibiriske iris selvfølgelig, da mit allerførste gennemtænkte staudebed var blåt! Jeg er stadigvæk dybt forelsket i denne smukke blå farve.En af de planter, de sibiriske iris spiller sammen med i det blå bed, er denne snebolle, der nu bliver hvidere og hvidere i blomsterstandene for hver dag, der går - og i år er de ekstra store; nok fordi den fik en lettere beskæring sidste år for udtynding i grenene.


Udover de blå sibiriske iris - som jeg har rigtig mange af rundt om i staudebedene - er her også flere germanske iris. Fx tilføjede jeg sidste år denne iris, som jeg snart skal se springe ud for første gang. Ih, hvor jeg glæder mig - håber den er smuk!3 kommentarer:

 1. Her måtte der jo komme et hurtigt "klik" fra mig, da jeg så din skønne iris.
  Den er så flot med de hvide tegninger helt ud til kanten af faldene.
  Mine blå er ikke sprunget ud endnu - men nogen af de hvide og lyseblå var der, da jeg kom til sommerhushaven. En ordentlig tordenskylle har dog forhindret mig i at tage ordentlige billeder. Så i morgen, i solskin........
  God weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Og hyggeligt du lige kiggede ind :-)
   Ja, den er så fin. Og på fotos kan man næsten nyde den endnu mere, fordi man rigtigt kan se alle aftegningerne. Glæder mig til at se alle dine, for nu må det da også være tid til solskin hos jer :-)

   God weekend, Berit!

   Slet
 2. Det er også en skøn farve. Her er der flere forskellige blå på vej - og et par enkelte gule. Det pudsige er, at selv om jeg egentlig er ret glad for gul gælder det ikke helt for iris. De skal helst være blå!

  God weekend
  Birgitte

  SvarSlet