lørdag den 1. juni 2013

De grønne rammer

Et af niveauerne i vores have er strammet op ved brug af laurbærkirsebær i solide størrelse. Buskene danner rammerne omkring havegangen fra indkørsel til fordør og skærmer samtidig for terrasserne ved husets sydside.


Hækkene klippede jeg sent i marts, da det var til at holde ud at gå i haven og nu kvitterer de med et væld af nye skud. Ses især herunder...
Indgangspartierne til grunden er bevidst valgt helt neutralt og klassisk i grønt og først når man er på vej ind mod havelågen (30m inde på grunden) opdager man, at her faktisk bor en havenørd, der også er vild med flora og farver!

Sidearealerne til indkørslen er dækket af den grønne vedbend hedera hibernica 'Hestor', der lige nu har masser af flotte, friskgrønne skud og måske i år for første gang bliver næsten helt tæt.

Som overstandere står de store lindetræer (6 stk!) som jeg klipper hver vinter for at holde på formerne. Og selvom jeg efter klipningen altid synes jeg har taget for meget, så er vi ikke langt inde i maj, for synet er lige så overdådigt som det ses herunder.

Det sidste grønne element ved indkørslen er de grønne bøgehække.

3 kommentarer:

 1. Hvor er det smukt med alt det grønne.
  Kan rigtig godt lide din ide med, at man først senere finder ud af, at du er en havenørd. Det giver bare oplevelsen noget helt specielt.

  SvarSlet
 2. Kære Lone.

  Tusind tak for besøget igår. Det var RIGTIG hyggeligt at møde dig og din søde mor. Idag er jeg på besøg hos dig i her i cyberspace og jeg kan se, at det er synd for mig, at jeg ikke har meget mere tid til at læse haveblogs, for her i Havedagbogen, er der virkelig en frygtelig masse lækkert, at gå glip af:o)Du har jo skabt et skønt skønt Paradis, som man må bøje sig i støvet af beundring over.

  Hils din have-rejsefælle:o)

  Knus og dejlig søndag til dig og dine

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jytte,

   Det er bestemt mig, der takker for en super hyggelig formiddag i jeres smukke have! Vi kørte hjem fra Mors med smil på læberne og kameraet fyldt med lækre fotos. Nu glæder jeg mig til at få tid til at sætte mig og skrive om haven til Havefolket :-)

   Og tak for dit besøg her i cyberspace. Dejligt du slog et slag forbi og kom endelig igen en anden dag. Det er så hyggeligt når nogen har tid og lyst til at "kigge ind". Kommer du til Østjylland, er du naturligvis også altid velkommen her IRL, det til trods at jeg slet ikke kan hamle op med alle dine skønheder. Jeg er stadigvæk fuld af beundring for dit blomsterværk!

   Knus retur
   og også dejlig søndag til jer på Mors!

   Slet