fredag den 28. juni 2013

Det lange staudebed lige nu

Har lige et ophold mellem et par arbejdsopgaver og tager mig et kvarter til denne status på staudebedene... Det er en rigtig indedag med gråvejr og regn, men haven vokser ufortrødent og med vores store vinduespartier kan jeg nyde det hele fra skrivebordet.

Nå men... alt i alt fungerer det nu ret godt! - Der er nogenlunde styr på farverne: Hverken for mange eller få kontrastfarver efter min smag. Jeg glæder mig faktisk over denne farvepalette; indrømmet er den blå selvsåede klokke - der kan skimtes på fotoet herover - blevet fjernet, for det var lige i overkanten.

Det der ikke er lykkedes endnu er at skabe en kant mellem bed og græs der dækkes af noget lavt og mest grønt. Enkelte steder her jeg en tæt origano, og den virker, men det vil jo nok være lidt trist med den på alle 30 meter :-)

Kig selv med...
Højde i bedene står græsset 'Karl Foester' og klematis 'Hagley Hybrid' for samt denne limefarvede staude der mest af alt ligner en skabiose (kender desværre ikke navnet - måske gør du?).6 kommentarer:

 1. Hvor ser det skønt ud i dit staude bed. Det er godt du kan nyde det indefra i disse kolde dage ;o)

  SvarSlet
 2. Jeg kan ikke se noget der ligner en skabiose. Det eneste limefarvet er den lodne løvefod.?? er det mon den du mener? Eller er det den gule Løvehale?
  Det må være skønt at have 30 meter at boltre sig på!
  K.Gro

  SvarSlet
 3. Den er på billedet til venstre og står her med høje blomsterknopper. Må hellere lægge et foto på af den - rigtigt - inden længe :-)

  SvarSlet
 4. Nydelige og inspirerende bilder!

  SvarSlet
 5. Hej Lone
  Jeg synes jeg kan genkende Kæmpe-Skælhoved, Cephalaria gigantea og den ligner jo præcis en temmelig forvokset skabiose, hvis det er den, du mener? Jeg har fornylig vist min min egen, men da den er ca, 2 m og jo dejlig 'luftig' kan det være svært at fange den i hele dens herlighed.
  Dejligt bed, 30 meter er immervæk noget af en opgave at få til at virke så dejlig naturlig og rolig i overgangene mellem farverne - hvis du forstår meningen med mit sludder :)
  Anne Mette

  SvarSlet
 6. Du har helt ret:
  Det er lige præcis kæmpe-skælhoved :-)

  SvarSlet