onsdag den 5. juni 2013

Violet og blå

Haven er simpelthen fortryllende i disse dage. Væk er alle tulipaner og nu er det allium og natviolerne der giver haven farve. Også pink knopurt er på vej og som det ses herunder også staudevalmuerne.I den blå ende af bedet er de sibiriske iris helt imponerende i år. Jeg har aldrig før set så voldsom en blomstring. De må simpelthen lige have fået en ønskeposition her på bakken. De andre i det blå bed lige om hjørnet er ikke i blomst endnu, men der er også lidt mere skygge, så det er nok hele forskellen.Også knopurt blomstrer nu. Jeg er forbi dem mindst en gang om dagen, for hvis der er dræbersnegle i haven, så kan jeg være sikker på at der også er nogen her. De elsker nemlig knopurt! Jeg har ikke fundet nogen endnu, men det skal nok komme!Også pæonerne ser ud til at få en flot blomstring i år. Nu krydser jeg bare fingre for at vi ikke får for mange tunge regndage, når de springer ud...


5 kommentarer:

 1. Godmorgen Lone.

  Fantastisk farve- og formsammensætning. Jeg bøjer mig dybt i støvet:o) Og den der iris er da fuldstændig fantastisk:o)

  Hav en dejlig dag.

  Knus fra Morgenkvisten med kaffekrus i hånd

  SvarSlet
 2. Det var dog nogle skønne blålilla farver, du har sat sammen. Fine billeder.

  SvarSlet
 3. Ih, hvor er det bare en skøn farvepalet lige nu. Tak for tippet med bjergknopurt og de slimede... var ikke klar over at det var en af livretterne, men nu vil jeg holde øje.

  SvarSlet
 4. Jeg bliver vildt inspireret til at udvide mit blå bed, det skal blive større ja det skal, og nogle af disse skønheder må få plads heri.

  SvarSlet
 5. Kæreste Lone,
  Hvor ser det helt igennem fortryllende smukt ud i din have. Du har god orden i farverne, må man sige. Stor, stor respekt for det. Jeg synes ærligtalt at det der med farvekoordinering er ret svært! Af samme grund kalder jeg nu mine bede for juvelbedene. Ligesom ædelsten har alverdens farver, har mine bede det begrædeligt også. Pyt - jeg gør som Monty Don :-)
  Igen - smukt! Intet mindre end fortryllende.
  Kh Mathias

  SvarSlet