fredag den 24. maj 2013

Måneskinshaven er "støbt"

Nu har jeg op til flere gange nævnt mine drømme om en måneskinshave og over den sidste måned er alle tankerne blevet til virkelighed.

Som I jo ved at det altid et større arbejde at anlægge et nyt bed end man lige går og regner med og derfor må jeg også indrømme at der skulle hjælpe til for at få alt græsset fjernet der hvor mit bed skulle være... og det er min mand heldigvis helt vildt god til :-)Bagefter lagde jeg et godt lag kommunekompost udover det hele.. og så skulle buksbommene, som man ser herover til venstre også lige fjernes.

På planteskole og hente taks! Jeg har en god planteskole i nærheden, hvor der går en rar og kyndig ældre gartner og ham bruger jeg altid når jeg skal have gode råd (har jeg vist nævnt før!). Valget faldt på den traditionelle taks. Herunder er de stillet ud i de fire rækker, der - når de bliver store nok - skal klippes i fire lave kantede hække. De er (bliver) bedets skelet! Det rolige der giver rum for det vilde.

Og så frem med planterne. De er samlet over længere tid, så de var nok glade for udsigt til jord.

PLANTERNE
De første der flyttede ind var disse:
1. Wisteria (hvid), cypresurt, løvehale, chokoladeblomst (et-årig) og kleopetras nål i hvid.
2. Vortemælk, lammeøre, rose 'glasmis castle', wist. igen, kløver
3. Kløver, manstro, paradisæble, roserne igen, vortemælk


Og så lige de stemningsbilleder, der gør, at jeg også for mit indre blik kan se, at haven bliver rigtig fin. ... Når den vokser til!

10 kommentarer:

 1. Det ser rigtigt spændende ud - glæder mig til at se det når det er vokset lidt til.

  SvarSlet
 2. Hej Lone.
  Vildt spændene, håber at se det senere.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 3. Det skal nok blive godt. Det var godt, manden kunne hjælpe med at grave græs af, det er hårdt arbejde.
  Hvilken planteskole bruger du?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth :-)

   Her i området bruger jeg faktisk tre: Hobbyhaven i Hasselager, Christiansminde i Skanderborg og så Solbjerg Havecenter. De kan hvert sit - så det afhænger lidt af hvad jeg skal have.

   De fleste af mine buske - herunder også mine taks - er købt i Solbjerg Havecenter. Er så tilfreds med hans vejledning at det er alle pengene værd. Og så er jeg altid lidt klogere når jeg kommer derfra, fordi han tager sig tid til en havesnak :-)

   Slet
  2. Det lyder godt. Jeg har været i Hobbyhaven for en del år siden. Christiansminde kommer jeg jævnligt i, men Solbjerg har jeg aldrig prøvet, vi har nogen gange fået reklamer fra dem. Måske skal vi prøve ham en gang.
   Tak for info :)

   Slet
  3. Det må du gøre - Solbjerg har nogle lækre ting på hylderne. Man skal bare gå og lede lidt - eller tage en snak med ham. Jeg har fx købt min lækre snebollebusk hos ham (var i sidste indlæg med lime blomsterhoveder).

   I Hobbyhaven har de udvidet en del over de sidste par år, så de nu også er ret stærke i frø! Der skal jeg helt sikkert købe de sidste grøntsagsfrø - Det sværeste er ikke at blive fristet over evne :-)

   Slet
  4. Og rigtig god dag til dig i dag, Lisbeth. Ved jo du har åben have! Desværre har vi gang i en hel masse herhjemme, så jeg kommer desværre ikke nogen steder i dag, men jeg skal altså over og besøge dig en dag :-)

   Håber det klarer lidt op, så I får en god dag!

   Slet
 4. Det bliver rigtig fint, glæder mig til at se udviklingen sidst i august.

  Jeg er også gået igang med at flytte græstørv, er nået ca 40 cm.... Ikke særligt sjovt arbejde!!

  SvarSlet
 5. Jeg skriver lige på et gammelt indlæg, men det er fordi det er så spændende :) Det bliver så fint. Har du fået gode råd ift at få kleopatras nål helskindet gennem mere end en sæson, det er nemlig aldrig lykkedes mig, så jeg hører meget gerne fif, for er noget skøn, så er det da denne nål. Kh Anne Mette

  SvarSlet