torsdag den 21. august 2014

Midt august


Det her bliver et af de kedelige indlæg - men også et af de indlæg jeg finder tilbage til i foråret, når jeg skal lægge nye planer. Her kommer nemlig et par fotos fra køkkenhaven og staudebedet, der grænser op til. Bloggen er min hukommelse til næste års arbejde, så jeg husker sæsonen.

Herover nigella sået fra frø af sidste års 'Djævlen i busken'. Håbede på en række af de blå igen, men i år blev de fleste hvide. Så - skal jeg have dem igen, så skal frøene købes.

Nye orange dahlia - første år i haven og en fed succes. Elsker den farve.


'Black russian' tomater, der endnu blot er røde. men store og flotte det er de (forkultiveret inde fra februar, ca.).Frilandsagurk. Købt, da frøene, jeg havde købt, aldrig spirede.

Tagetes patula. Første år med dem i haven, og højden er jeg vild med, så de skal også gentages kommende år.Små squash er ved at være en tradition og også i år giver de fin høst.


Nyindkøbt mynte til mojito :-) Er ved at komme sig efter hård skalpering i festivaltiden.


Quinoa - meget sjovt, men skal ikke gentages. Fylder for meget, vælter og bladene har slet ikke den værdi for mig, som jeg havde håbet på.

Ananasæbletræer i krukker er en fin succes. Masser af frugt og de smager af sol, sommer og molle.Sidst et kig på nabobedet - gyldenris, græsser og solbrud blander sig med mælkeklokke og blommetræ.
2 kommentarer:

  1. Absolut ikke et kedeligt indlæg, herligt med andres erfaringer fra køkken/pryd haven. Her skal jeg have et bed med ærter og voksurt (set hos Birgit Helbo) Cosmos tror jeg måske at jeg opgiver, de er dårligt begyndt at blomstre endnu, Palmekål bliver heller ikke sået til næste år, både i år og sidste år er de blevet totalt skambidt af larver og snudebiller. Tilgengæld vil jeg prøve Amarant (set i HAVEN nr.8), hvis jeg kan finde frø. Og appelsintagetes skal helt sikkert sås igen til næste år..... jeg glæder mig allerede.

    SvarSlet
  2. Dine dejlige havebilleder er noe ganske særlig!

    SvarSlet