onsdag den 18. april 2012

Lavendler

Når forsythiaen blomstrer, skal der klippes lavendler...Jeg havde udsat det lidt i år pga. al den varslede frost, men i weekenden blev det tid, og nu står de helt nøgne og er klar til ny sæson. Se evt. hvordan det ser ud i juli måned.

8 kommentarer:

 1. Lavendler er slet ikke til at undvære i haven med deres dejlige duft og skønne støv-farver. Mine lavendler blev klippet ned for 3 uger siden og har ikke taget skade af frost.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej - der skal vist en hel del til...
   Den eneste gang jeg har set lavendler tage skade, var da en nabo klippede dem ned i september :-)
   .. De kom aldrig igen!

   Slet
 2. Tak for linket så jeg både kunne se april og højsommer i samme bed. Det er en flot farve dine lavendler har (på sommerbilledet). Hvis jeg havde ubegrænset plads i haven tror jeg, at jeg ville have lange rækker med forskellige lavendelsorter, for de er skønne hver især.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret. Jeg kunne også bruge dem i alle farver. Jeg ønsker mig sådan at se lavendelmarker i Frankrig, men jeg har aldrig været så heldig... Har spejdet til alle sider hver gang vi har været i Provence, men ... ingen lavendelmarker :-(

   Slet
 3. Ja, nu tør jeg også godt snart at klippe mine. De står udsat, så jeg venter altid. Jeg har en nyplantet hæk, som nu kun er 3 planter, men stadig en hæk :-) Så den er jeg meget spændt på når den vokser til.
  Dine ser dejlige ud. Nu vil vi altså have noget varme, så vi kan komme ud og nyde alle herlighederne.

  SvarSlet
 4. Jeg tog chancen for en 3 uger siden ...nu bliver jeg helt nervøs for om det var for tidligt :/ Vi krydser fingre. Efter morgenkaffe smutter jeg lige ud og ser om der er liv i dem :)
  Go' dag til dig :)

  SvarSlet
 5. Det er et stykke tid siden, jeg klippede min lavendelbusk ned. Den ser fin ud. Jeg kender flere ældre mennesker, som klipper ned allerede i efteråret.

  SvarSlet
 6. Hvor ser dine juli-billeder godt ud. Flotte flotte lavendler !

  SvarSlet