mandag den 9. april 2012

At holde på formerne

Indrømmet - jeg har en forkærlighed for træer! Der er et hav af træer, jeg gerne ville have plads til i min have, men desværre har jeg kun ca. 1.500m2, og det betyder, at jeg må begrænse mig. Det er dog i relation til have ikke altid en kunst, jeg mestrer til fulde (mon ikke der er flere, der kender det problem :-)), og derfor må jeg hvert eller hvertanden år være ret flittig med saks og sav for at holde formerne.

Jeg har tidligere vist, at jeg fik hjælp til piletræet, men I skal også lige se eksempler på platan, lind og kuglekirsebær, som jeg selv holder styr på... eller forsøger i hvert fald :-)

De sidste herover er kuglekirsebær. Dem har jeg - mod alle råd - klippet her sidst på vinteren. De bør vist klippes om efteråret, men jeg har vovet pelsen med den risiko, at de går til eller får skader. Det ene træ havde en skade og var gået ud i halvdelen af kronen. Det var jeg lidt træt af at skulle kigge på en hel sæson igen, så da jeg i fødselsdagsgave fik den skønneste Felco grensaks, tog jeg beslutningen om at gå i gang.

Til info har jeg 3 stk. platan, 6 stk. lind og 5 stk. kuglekirsebær, så det tager lige lidt at komme hele vejen rundt. Men.. det rette udstyr gjorde underværker. Den er helt sikkert en anbefaling værd, hvis der skal investeres i grensaks!

6 kommentarer:

 1. Ja det er dejligt og vigtigt med træer i haven, det er dog nemmest hvis de ikke skal beskæres for meget. Jeg krydser fingre for at dine kirsebærtræer ikke forbløder det er der risiko for når de beskæres før de får blade.

  SvarSlet
 2. Jeg kan også godt lide træer, men har aldrig sat mig ind i hvad jeg kan lide osv. De haver jeg har haft, har været med æble og blommetræer. Jeg har plantet magnolia og japansk kirsebærtræ. Glæder mig til at følge din blog, så jeg kan lære lidt...

  Tak for kikket

  SvarSlet
 3. Ak ja træer er også en af mine laster - godt at Felco'en er opfundet;-)

  God aften
  Karina

  SvarSlet
 4. Er også ret vild med formklippet træer :P Fuglene har det vist godt hos dig. Det ser ski da hyggeligt ud ;)

  SvarSlet
 5. ak... ja... beskæringskunsten er heller ikke min "skarpe" side, men jeg gør da et forsøg herhjemme ;)
  fortsat go' dag..

  SvarSlet
 6. Hej igen Lone
  Jeg var ret sikker på, at jeg havde efterladt en besked her på bloggen, omkring din Libster-prisen.
  Nu har jeg kigget dine indlæg igennem fra januar og kan ikke rigtigt finde nogen besked.
  Det var da pinligt. Sorry.
  Hvorom alting er så syntes jeg at du skulle have prisen for din flotte have og blog, som jeg har kigget med på, lang tid før jeg selv kom i gang i blogland.
  God aften til dig
  Knus
  Karina

  SvarSlet