fredag den 20. april 2012

Purissima-partner søges!

Sidste år lagde jeg mængder af Purissima tulipanen, som er meget driftssikker og gerne kommer igen år efter år. Jeg lagde den i kombination med Queen of Night velvidende, at denne først springer ud engang i maj....Det betyder, at den hvide tulipan lige nu har scenen helt for sig selv - kun delt med de rosa påskeklokker.Purissima og påskeklokkerne er charmerende, men i store billede bliver det efter min smag ligesom for ferskt - jeg savner kontrasten.

Så... jeg søger en tidlig tulipan-partner til Purissima til det lange staudebed. Der må meget gerne være en mørk/purpur tulipan, der springer ud samtidig med Purissima, som også passer med påskeklokkerne og de mørke Queen of Night, der springer ud indenfor den næste måned.

Det jeg ønsker mig er noget a la kombinationen herunder - fundet på Kjeld Slots blog. Det er Recreado, Shirley og Ronaldo i kombination og er fantastisk flot. Men igen... tulipaner der først kommer i maj.


Er der mon en af jer, der har en tulipan i haven, der kan anbefales?? 
- henvis evt. gerne til indlæg på jeres blog med billeder. Gode forslag er velkomne :-)


Herover Purissima i det blå bed (som ligger i forlængelse af det lange staudebed), 
hvor tulipanen står i kombination med blå perlehyacinter og blå anemoner. 

8 kommentarer:

 1. Der ser fortryllende smukt ud hos dig med Purissima og påskeklokker, men jeg kan godt se hvad du mener med kontrasterne, når du viser Keld Slots billede. Jeg har selv Purissima flere steder, men ikke andre (mørke) tulipaner i blomst lige nu - kun en masse der står i knop og som vil blomstre inden for de næste 14 dage. Så jeg læser gerne med om andre byder ind med gode forslag til kontrast-tulipaner.

  SvarSlet
 2. uha... de trives i din have, og skulle jeg anbefale en tulipan kunne det være "Spring Green" den er hvid og grøn :)
  snart go' weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim
   - den er også rigtig smuk og mangler bestemt i min have! Det har du ret i.
   Jeg søger bare også en mørkere :-)
   ...rigtig snart god weekend til dig.

   Slet
 3. Hej Lone

  Flotte Billeder.

  Purissima er jo generelt temmelig tidlig, og udsprings-tidspunktet varierer meget mellem de forskellige tulipantyper (Purissima er en Fosteriana). Vejret de forskellige år kan rode rundt på alle tidspunkter.

  Men der er jo 2 søstre til Purissima? Af dem ville jeg foreslå "Flaming Purissima"? og ja, den bør da have samme blomstringperiode.

  god fornøjelse :-)

  SvarSlet
 4. Ja, de er bare skønne de Purissima :-)
  Prøv at kigge på Signes Vals. Hun har dem kombineret med mørke hyacinther, og har også tulipanen Blue Diamond i blomst. Måske var det idéer du kan bruge?

  SvarSlet
 5. Har du set den seneste Claus Dalby video, han viser en flok botaniske tulipaner der er meget mørke i farven.
  Elles kunne det da også være lækkert med nogle hvide forglemmigej - selvom det nu ikke ligefrem er en kontrastfarve...
  God fredag

  SvarSlet
 6. Skønne billeder, mine purissima er endnu ikke sprunget ud, men dine ser sunde og dragende ud, hvad den dobbelte cremefarvede narcisser, dem har jeg købt i bilka og sat sammen med mine purissima, sådan lidt tone i tone. Medmindre du ønsker egentlig pang effekt, så er det jo en anden retning.
  Henrik

  SvarSlet
 7. Jeg kan læse mig til, at du er til kontrastfarver. Jeg er selv pjattet med tone i tone med forskellige former. Faktisk har jeg selv sat en hel del botaniske turkistanica. De ser forrygende ud sammen med Mount Hood. Den sidste er jo forskrækkende gul i udspring, men den falmer efter et par dage og ender med en skøn creme farve. Passer perfekt til turkistanica, som er creme med en gul stjerne i midten.

  Jeg kan se på det hele, at jeg må have fat i purissima til efteråret.

  Men hvis du er til kontrasterne, kan du jo f.eks. kigge på Humilis Persian Pearl. I det hele taget er der mange botaniske, som blomstrer tidligt.

  SvarSlet