tirsdag den 22. maj 2012

Allium!

Så er der sprunget allium ud i hele det lange staudebed... Løgene lagde jeg sidste år som supplement til nogle, der var i den ene ende af bedet i forvejen, og - jeg er godt tilfreds med resultatet :-)
Tulipan 'Queen of night' og allium 'Purple sensation'.

Jeg skal også lige have skrevet en konklusion på et af garage-projekterne (det er nemlig her jeg sår og prikler). Se lige den store forskel på kæmpe verbena priklet i plastikpotter og tørvepotter. Det har generelt være vanskeligt at holde liv i dem i tørvepotterne, da de har svinget mellem udtørring og mug på overfladen (og flere er gået til). Dem i plastik har jeg til gengæld ingen problemer haft med. Så - for andre fungerer de måske fint? .. Men de kommer ikke i brug her igen.

9 kommentarer:

 1. Det ser jo rigtigt skønt ud og meget inspirerende.

  SvarSlet
 2. Det har en flot virkning med det lange bed. Må jeg høre, hvor langt og bredt det er?
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nina - bedet er ca. 23 meter langt og 2-3 meter i bredden (varierer lidt). Undervejs er det skåret over af et par stier, så vi har adgang på tværs :-)

   Slet
 3. Hvor ser det fint ud.
  Jeg har ikke de lilla Allium længere, men vil have anskaffet mig nogle igen.
  Den eneste allium jeg har i øjeblikket er Mount Everest og så har jeg for andet år lagt Atropurpureum, men den kommer ikke op. Har du erfaringer med den?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej - desværre, Karina.
   Jeg har kun denne og så få af den større variant 'Globemaster'.

   Slet
 4. Hvor ser det bare skønt ud. Allium og Queen of night er et godt makkerpar, jeg har det også flere steder i haven :O)Tørvepotter har jeg også kun brugt en gang, der kom også mug på :(

  SvarSlet
 5. En super smuk sammensætning af allium og queen :-))

  Jeg har gjort lidt af de samme erfaringer med avispotter. Nogle sorter gror bare hurtigere i plastikpotter end i tørve- eller avispotter.

  SvarSlet
 6. Jeg går også og jubler over alium lige nu, hvor tulipanerne næsten er væk. Skønne er de!

  Hvad angår tørvepotter har jeg gjort samme erfaring. Mug, skimmel og langsommere vækst på planter i tørvepotter, så det er absolut slut fra min side. Den helt store forskel kan ses på tomatplanterne, dem i plastic strutter og gror, de andre så triste ud men kunne heldigvis reddes med omplantning til plastic.

  Vi må se at få det hele plantet ud, og så er vi (igen) en erfaring rigere til næste år... :o)

  SvarSlet
 7. Visst är allium fina. Jag njuter för fullt av min också.
  Jag håller med om att det är svårt att så i torvkrukor. De torkar ut så lätt. Ditt lilla experiment visar ju också att plantorna i plastkrukorna har tagit sig mycket bättre.

  SvarSlet