mandag den 7. maj 2012

Det store overblik

Jeg tænker, at det er på tide med et kig udover den del af haven, hvor rigtigt mange af mine billeder er fra. Den sydlige del af vores have består nemlig af et øvre og nedre niveau. Sidste år omlagde jeg skråningen mellem de to niveauer fra græs til staudebed. Samtidig nedlagde jeg staudebede i den nederste del, så der er græs overalt under hængepilen, der senere på året danner hule, når grenene når jorden.


I kanten af staudebedet mod nedre niveau har jeg plantet buksbom, der klippes som et trappetrin og udover at danne kant og ro for alle stauderne, har buksbommen også den praktiske funktion at holde bolde mv. ude af mine stauder. Som I kan se er hele nedre del af haven helliget ungerne med trampolin, gynge mv. Til gengæld kan jeg så have resten af haven nogenlunde i fred for fodbolde :-)


11 kommentarer:

 1. Det ser fantastisk ud, og buksbom-kanterne "runder" ligesom det hele af.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu krydser jeg bare fingre for, at jeg slipper for den forfærdelige svamp, man taler om tager livet af buksbom fra en kant af!! Puha - det ville være frygteligt ærgerligt.

   Slet
 2. Din have ser både velanlagt og hyggelig ud.

  SvarSlet
 3. Du kan altså noget med haveanlæg.
  Jeg glæder mig til at følge med i det nye skrånede bed, det bliver spændende at se hvordan stauderne begynder at tage sig ud.
  I øvrig så tillykke med din datter, der ser ud til at i har haft en rigtig dejlig dag.

  SvarSlet
 4. Kan godt tilslutte mig de andres ord, dog med en tilføjelse.....elsker at du bruger pilestativer, de tilføjer haven lidt vildskab. Leder selv efter lange mørke tørret pil, men uden held indtil videre :(. Skønt billede af frodigheden :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg holder rigtigt meget af pilestativerne - også selvom de kun holder to-tre-fire år afhængig af typen af pil. Disse fandt jeg hos en lokal planteskole til kun 149 pr. stk. Så er det var til at overkomme :-)

   Jeg er nu også lidt betaget af de træstativer, jeg kan se flere og flere får lavet. Så dem også hos Kjeld Slot sidste år - ret flotte!!

   Slet
 5. Gode billeder fra din have.
  Hvor ser det godt ud.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt, at du er så sød til at kigge med hos mig :-)

   Slet
 6. SMART at I har gravet trampolinen ned.

  Der ser fantastisk ud alle steder i din have.

  SvarSlet