onsdag den 16. maj 2012

Queen of Night +


Ja, den har fyldt godt i indlæggene på havebloggene i de seneste uger - men den er altså også uforlignelig! Queen of Night.

Her hos mig er den lige nu næsten eneste blomstring i det lange staudebed - den har i hvert fald hovedrollen. Men det er kun lidt endnu, for inden længe springer allium ud, og så tager de hele rampelyset :-)

De hvide tulipaner, der står endnu, er Tacoma. Alle andre hvide faldt for ca. en uge siden.

Lidt flere fotos :)

Se i andet indlæg hvordan det så ud for godt 14 dage siden - hvidt!


Herunder allium 'Purple sensation' der er under udvikling. Jeg supplere med flere løg i efteråret, så jeg glæder mig til at se resultatet.


Og så lige et sidespring: En solsort, der har fundet ud af, at det er herligt at bade i vandet der samles i den knap så heldige konstruktion på mistbænken.


I det blå staudebed står dronningen i kombination med blå klokker. Jeg kender desværre ikke navnet på de fine blå klokker, men måske kan nogen hjælpe?Buksbomkuglerne, der står i hele kanten af bedet foroven, står nu med de fineste grønne skud og spiller fint sammen med alt det andet lysegrønne i haven. Den lysegrønne farve underbygges også af de lysegule primula, der fx kan skimtes til højre i billedet herunder. Dem skal jeg have delt inden længe, så de bliver bedre repræsenteret.Herover og -under ses de nu limefarvede blomster på snebollebusken. 
I løbet af de kommende uger går de fra lime til hvid - skøn, skøn busk!
Kig over bedet mod køkkenhaven - her ses også først for, at de velduftende aftenstjerne er på vej i blomst.

... og så den eneste ulempe der er ved allium: At bladene har det med at gulne i enderne, allerede før blomsterne er sprunget ud. Det er altså ikke helt fint!

I indkørslen har vi 6 småbladet lind. Nu er bladene foldet helt ud, og de har den skønneste lysegrønne farve. Det er vist første år efter meget hård beskæring, at de står så fint her i foråret.

PS. "holderen" i toppen af bambuspindene købte jeg i England sidste år, og jeg har to mere liggende, som jeg tænker skal i brug et sted til ærteblomster... skal bare lige have købt lidt flere bambus-pinde :-)

14 kommentarer:

 1. Hvor ser det bare dejlig frodigt ud i din have. Queen of night kan man altid tåle at se, den er så flot og især sammen med Allium der begynder at vise farve :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er faktisk ret fine sammen!
   .. det ser nu også ret frodigt ud hos dig ;-)

   Slet
 2. ÅHHH! Hvor ser der bare dejligt ud hos dig. Jeg vil helt sikkert "låne" nogen af dine plantesammensætninger og ideer, når jeg kommer igen med at lave de nye bede i min have.

  Dine blå klokker, tror jeg må være Spansk Skilla - Klokke Skilla - Hyacinthoides Hispanica. Ja, kært barn har mange navne ;-) og flot det er den bestemt.
  Jeg har den i lys pink/lyserød - men oftest kan de købes i mix poser blå/hvid/pink.

  Masser af havehilsener Sanne O.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Kun skønt hvis jeg har givet dig gode idéer!!
   Og tak for input om spansk skilla - det skal jeg lige have kigget på!

   Slet
 3. Ja det var da nogle dejlige bede du har sammensat i din have!
  Snebollebusken er da smuk med de limefarvede boller lige nu.
  Flot at skue!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Det er jo sådan med bede, at i nogen perioder synes de super vellykkede, og på andre tidspunkter har man lyst til at lægge det hele om. Lige nu virker det godt :-)

   Slet
 4. Hej Skanderborg! Hvor er det sjovt at se, at I lige er lidt længere fremme end vi er i Nordjylland, - der er trods alt ikke så langt... Mine allium er ikke "vågnet" endnu. Knopperne er stadig langt under dynene. Dejlige foto´s.
  God have weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Alt det vand vi har fået de seneste dage har virkelig sat fut i haven - også hele bøgehækken er nu sprunget ud :-)
   God lang weekend til dig også, Hanne.

   Slet
 5. Queen Of Night fortjener uendelige gentagelser:-)
  Hvad er det for en snebollebusk du har.
  Jeg har selv et par stykker, men blomsterne er allerede futtet af.
  (Mine blomster er rosa inden udspring og bladende delvist stedsegrønne).
  De limefarvede boller din har, er virkeligt smukke, nærmest som en små limelight hortensia-blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karina - jeg har desværre ikke gemt navnet på snebollen :-( .. jeg kan bare sige, at den netop er vildt fin, fordi den holder blomsterne så længe, og så har den den smukkeste flotte bordeaux blade i efteråret!
   ...Mine duftsnebollebuske er også på vej til at tabe blomsterne. Der varer glæden kort, men de er nu også smukke.

   Slet
 6. Der ser fantastisk ud i den have nu. Vis endelig mange flere billeder af Queen of Night - den kan tåle det :) Hvor er det flot med buksbom kuglerne rundt i bedene - en idé man måske kunne låne...

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Lån endelig!! Det er jo en af de gode sider ved blogland.
   Skønt, at vi kan inspirere hinanden på kryds og tværs :-)

   Slet
 7. Tak for smukke billeder fra din have. Sikke skønne kompositioner du har rundt omkring.
  Jeg har mine allium mellem høje stauder, så ser man næsten ikke de nedvisnende blade. Men det er da fjollet at naturen har fundet på sådan noget pjat :-)
  Den snebollebusk må jeg vist også have kigget nærmere på. Min duftsnebolle er også ved at blomstre af nu. Dufter din snebolle også?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   - ja, det er lidt tosset med de visne blade. I dag har de fået en med saksen, men jeg lugede... Bare lige de gule ender :-)
   Snebollen dufter ikke, og jeg har desværre ikke navnet, men næste gang jeg kommer forbi planteskolen, hvor jeg købte den, skal jeg lige kigge efter!!

   Slet