onsdag den 30. maj 2012

Spir!

Så brager digitalis frem i haven. De er alle afkom af digitalis purpurea 'Camelot lavender', som jeg havde sået i 2009, og de blomsterede fantastisk i 2010. Sidste år havde jeg kun ganske få med den oprindelige farve tilbage - de fleste var frøformerede purpur og hvide.

Men i år dukker der nu flere planter op, der har samme farve som den oprindelige - til min store glæde! Aftegningerne er måske ikke helt de samme? - det må tiden vise, når den har foldet sig helt ud. Men jeg er så glad for disse farver - de er da smukke :-)


Det er helt sikkert ikke sidste gang i år den kommer på bloggen - den er simpelthen bare min absolutte yndling blandt spir.


Disse planter skal passes og klippes ned, når de er afblomstret i håbet om at beholde dem til næste år også. Jeg troede jo oprindeligt, at de var stauder, men har siden læst mig frem til, at eneste chance for at sikre deres overlevelse er, hvis man klipper frøstandene af lige, når de afblomstrer. Så nu skal jeg huske det!!De purpur digitalis er nu også rigtig fine!


Skønt syn at komme hjem til efter en lang dag på kontoret!

8 kommentarer:

 1. Mine er også lige på trapperne, jeg glæder mig helt vildt til de alle blomstrer. Skal også have sået flere forskellige i år,

  SvarSlet
 2. Enig! - Så smukke spir.

  SvarSlet
 3. Der er jo ikke et øje tørt :O)SMUKT! Jeg er vild med digitalis og har sået flere forskellige i år, men må vente med at se resultatet til næste år. Heldigvis kommer der en masse af de "gamle" i år, men de er ikke så langt fremme som dine. Tak for tippet om nedklipning ;O)

  SvarSlet
 4. Skønne skønne Digitalis og helt uundværlige.
  Det kunne være jeg skulle forsøge med at så nogle lidt mere specielle end dem jeg har - og som kommer helt af sig selv. Det anderledes er jo altid eftertragtet!

  SvarSlet
 5. NØØØJ hvor er de smukke. Mine har lang vej endnu.

  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 6. hvor ser det super godt ud med digitalis og allium sammen:) Anne Gine

  SvarSlet
 7. Jag gillar verkligen kombinationen Digitalis, Allium och Buxbom! Superfint!

  SvarSlet
 8. Det ser da fuldstændigt faaaantastisk ud :-) Sad lige og søgte på Camelot Lavender, og så dukkede din blog op ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet