lørdag den 19. maj 2012

Pokkers!

Ja, undskyld mit sprog, men jeg har lige fundet (og klippet!!) over tyve snegle i mit blå bed. Pokkers!! Nu har vi været sneglefri nogle år, og jeg har nydt i fulde drag ikke at skulle bruge hver aften med saksen på havevandring - nu er jeg så på den igen! De havde godt og grundigt spist af mine floks og staudesalvie.

Øv, hvor er det irriterende!

Pæon på vej...

Hvordan mon det ser ud hos jer andre??

12 kommentarer:

 1. Vi har (7-9-13) kun de små snegle med hus i haven. Dem har jeg efterhånden affundet mig med, at jeg må dele haven med. Jeg ville være ked af det, hvis der kom andre snegle til haven.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå! Det er bare super irriterende :-(

   Slet
 2. Er heldigvis også fri for de iberiske snegle endnu :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så heldig - nyd det :-)
   Håber virkelig jeg får bugt med dem igen inden længe.
   Sneglehegnet skal tjekkes i alle kroge i morgen :-)

   Slet
 3. Jeg har ikke helt overblik endnu - men der var ikke mere end en enkelt snegl i hver af mine nyopsatte øl-fælder. Du er da heldig at du har haft pause - det har jeg aldrig haft. Det et fast rutine at gå en aftenrunde efter snegle når vi er i sommerhuset. Det er jo meget afhængig af hvor flinke naboerne også er til at samle. Jeg bruger også Ferromol i små overdækkede skåle og drysser og lidt rundt i bedene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Berit
   Hvordan mon det fungere med de overdækkede skåle? - her er det saksen, der hersker og så lægger jeg dem i en bunke. Næste dag er der kommet nye til, der spiser de døde (så klamt!!) og så bliver de også klippet!

   Slet
 4. Øv dog!
  Vi havde nogle da vi flyttede ind, men dem fik fi udryddet. Håber ikke at se dem igen.

  SvarSlet
 5. Øv hvor irriterende når du nu har været fri for dem de sidste par år. Jeg har endnu kun set (og dræbt - med spaden) nogle få dræbersnegle, men jeg venter mig det værste for der er ingen naboer der samler snegle. Jeg er også ude og samle snegle med hus på ryggen dem har jeg i alle størrelser og de er lige så grådige som de Iberiske. Jeg har drysset Ferromol i bedene og endnu kan jeg samle dem fra de stauder der ikke er så høje endnu. Jeg har kun været plaget af de 2 typer snegle i to år, men især dem med hus på ryg har formeret sig helt astronomisk.

  SvarSlet
 6. Uark :( Det er bare så irreterende med de grådige bæster. Jeg går også på jagt men finder heldigvis ikke så mange. Der er flest "børne" dræbersnegle hos mig.
  God jagt og jeg håber du får kul på dem!!!
  K.Gro

  SvarSlet
 7. Føj for pokker. Jeg jagter også snegle. De har været hårde ved den ene Hosta, men de har ikke fundet salaten endnu.

  SvarSlet
 8. Ja, føj, de snegle kunne vi altså godt undvære. Jeg syntes at det så rimeligt ud, indtil for et par uger siden. En aften så jeg pludselig at alle planter i mit Trellis-bed var fyldt med bittesmå dræbersnegle. Så så røg der Ferramol ud i det bed og de tilstødende. Jeg bruger det helst ikke, da jeg har vinbjergsnegle som jeg gerne vil passe på. Men dem bar jeg så ud i forhaven. Dem jeg kunne finde :-)
  Lige nu, ser det ud som om at Ferramol hjalp. Men vi har en sportsplads som bagbo, så der kommer nok snart et nyt hold. Det er desværre fast arbejde.

  SvarSlet