tirsdag den 29. januar 2013

Påskeklokker


Sneen er næsten ved at være væk og i dag er det faktisk lidt lunt! Jeg trængte til at komme lidt ud i solen og på kort tid fik jeg så fjernet blade med brune pletter fra nogle påskeklokker :-)
Der er vist flere forskellige meninger om, hvornår man skal gøre dette. Nogen mener efterår, andre vinter og igen nogen forår. Jeg synes nu, det er godt at gøre det her januar/februar, for så kan man bedre kan nyde de smukke blomster, der pibler frem helt nede i bunden af planten. Og så tænker jeg, at man også herved bedre undgår, at eventuelle svampesygdomme breder sig til de nye blade, der skyder frem efter blomstringen. Omvendt har bladene beskyttet blomsterne igennem i den værste vinterperiode - december/januar. 

.... Hvornår klipper du?

Før
Efter

8 kommentarer:

 1. Hej Lone.Dejligt at vi har vores jule og påskeklokker på denne årstid.
  Jeg klipper også de visne blade nu når sneen er væk.
  Lad os håbe at der ikke kommer stærk frost på ny.
  og god aften til dig Jette

  SvarSlet
 2. Jeg venter lidt og gør det først i slutningen af februar/starten af marts - alt efter vejret.

  SvarSlet
 3. Ingen tvivl om, at det pynter. Hvis frosten vender tilbage, kan de jo beskyttes af nogle grangrene.

  SvarSlet
 4. Jeg regner med at klippe i morgen, hvis vejret tillader det. De er alle blevet grimme efter sneen, og jeg plejer at gøre det her sidst på vinteren.

  SvarSlet
 5. Jeg gør det også på denne årstid, for jeg synes bladene pynter vinteren igennem. Har allerede fjernet et par stykker.

  SvarSlet
 6. Jeg gjorde det først i januar, efter anbefaling fra Spiren. Som jo også anbefalede at vinterdække hvis frosten blev hård. Så nu er jeg spænd på at komme i haven og se hvordan det hele har det.

  SvarSlet
 7. Jeg gjorde det i starten af januar, da vi havde nogle lune dage. Jeg blev godt nok også lidt bekymret, da vi fik den strenge frost bagefter. Jeg har ikke været ude at se, hvordan det står til lige nu, men jeg er lidt spændt.

  SvarSlet
 8. jeg klipper også nu, men er klar med lidt vinterdækning! Vi er nok ikke helt færdige med frosten for i år.

  SvarSlet