søndag den 6. januar 2013

Rørblomst

Mon nogen mon har erfaringer med rørblomst? Måske har held med vinterdækning eller overvintring i drivhuset? Jeg hører gerne...

Jeg har kun forsøgt mig med en enkelt type som desværre gik til om vinteren (da jeg ikke fik den beskyttet), men jeg synes, de er meget smukke og er fristet til at prøve igen - se bare her i kombination med lavendel! Denne hedder Penstemon 'Sour Grapes'.

15 kommentarer:

 1. mmm.....kender den desværre ikke Lone - men hvor har den en lækker farve og din kombination er da bare fantastisk :0)

  Godt nyt have år til dig du skønne
  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke, det er nemlig en lækker kombination og da jeg har en del lavendler ville den være perfekt hos mig :-)

   Slet
 2. Jeg har haft samme erfaring, at den skal beskyttes om vinteren. Jeg huskede det et år, hvor den overlevede. Året efter glemte jeg det, og den forsvandt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er altså ærgerligt hvis det er én, man er glad for!

   Slet
 3. Nu bliver jeg da helt bekymret! Jeg købte en rørblomst på plantemarked i sommers, men var ikke klar over at den var sart. Hvis den overlever, skal den nok have en bedre behandling næste efterår :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror der er nogen der er hårdføre og nogen der ikke er.
   Den meget smukke jeg fandt for nogle år siden i en bordeaux nuance, var i hvert fald ikke hårdfør...

   Vi krydser fingre for din :-)

   Slet
 4. Englænderne har mange fordele klimamæssigt. Vores vintre er nok for kolde og med for mange skift mellem frost og tø. Mine erfaringer med Penstemons er blandede, nogle år går det godt andre ikke. Jeg vælger som regel at betragte dem som sommerblomster og importerer nye hvert forår, og køber også når jeg er i England. Sidste år var overlevelsesraten rigtig fin. Til gengæld var resten ikke noget at prale med pga. manglende sol, og det skal der til for en ordentlig blomstring.

  SvarSlet
 5. Jeg har haft Penstemon Huskers red og Penstemon Lilac frost i mange år, i både krukker og på friland, og har aldrig haft problemer med dem. Jeg tror der er meget stor forskel på, hvor vinterhårdføre de forskellige sorter er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder super godt!
   Måske er jeg heldig at denne også er?!

   Slet
 6. Smuk er den og kombinationen helt forrygende. Desværre kender jeg den ikke og ved ikke om denne sort er vinterhårdfør.

  SvarSlet
 7. Huskers red og chocolate har jeg haft en del år og de tåler frost - tror det fleste Penstemon kun sælges som sommerblomster:) Anne Gine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror desværre at den her 'Sour grapes' er en af de sarte.

   Har fundet denne beskrivelse vedr. UK
   "Hardiness: frost hardy (will need winter protection in cold areas".

   Så det er vist et 'no go' - men smuk er den!

   Slet
 8. Har ingen erfaring, men kombinasjonen var yndig!

  Brita

  SvarSlet
 9. Nu føler jeg mig som humlebien der ikke ved at den kan flyve, for jeg vidste nemlig ikke at rørblomsten ikke er vinterrdfør... ;) jeg har en variant med hvide blomster og mørkt løv og den skulle da gerne blomstrer sin 4. Sæson til sommer! Schhh... Sig ikke noget til den!!! ;)

  SvarSlet
 10. De to er utroligt smukke sammen - sikke fint farverne klæder hinanden. Og nu blev jeg klogere og ved, at der er en yndighed, der hedder rørblomst.

  SvarSlet