mandag den 1. april 2013

I forspiringens tegn

På trods af det skønne solskinsvejr i dag har jeg brugt det meste af dagen i garagen...Det var vist på tide at at lægge dahlia- og kallaknolde til forspiring, så det skulle gøres. Kallaknoldene her var godt i gang med at spire og det samme med flere af dahliaknoldene.Jeg har desværre ikke et drivhus, så det er et østvindue i vores garage, der bliver taget i brug. Jeg har længe ønsket mig en let stålreol til formålet, men den er endnu ikke erhvervet (dem jeg falder for synes jeg er ALT for dyre).

Så i stedet har jeg nu bygget en interimistisk ting af grøntsagskasser og nogle brædder. Ikke helt så smukt, men pyt med det. Bare det virker.


Jeg havde også nogle kleopatras nål liggende fra køb i Amsterdam i efteråret. Dem nåede jeg ikke at få i jorden, før frosten satte ind, og da jeg siden læste på nettet, at de var lidt følsomme overfor frost, besluttede jeg mig for at lade dem ligge inde vinteren over (ja, der har jo nærmest heller ikke være mulighed for at få dem i jorden pga. vores kolde vinter).

Knopperne har vokset en del her den sidste måned, og da jeg i weekenden kom hjem fra påskens skiferie, måtte jeg sande, at de var fyldt med bladlus. (Indrømmet - de fik noget gift - jeg hader lus!) Nu har jeg forsøgt mig med at potte den ene indenfor, og så kommer de to andre ud i staudebedet, så snart der er vejr til det.
Desuden kunne jeg ikke dy mig for lige at finde frem til de frø der skal i køkkenhaven. Og så har jeg sået lidt tomater, fennikel og squash samt lidt blomstertobak.


Citrustræer og myrter er blevet studset lidt, fået ekstra jord og vandet godt igennem. (Spandene, der ses forrest på billedet herunder, er diverse forårsløg, vi har nydt indenfor, som nu venter på at komme i jorden).


Og ja, så er der altså også lige flyttet hornvioler ud på terrassen. Fik dem i går af mine forældre, og de skal da ud i solskinnet. De står inde ved muren på vores overdækkede terrasse, så jeg håber, de klarer de kolde nætter.

De er da skønne!


3 kommentarer:

 1. Herligt at komme igang med forspiringen... jeg er også ved at få abstinenser!
  Ang. stålreoler, så kan der fåes nogle billige i Ikea eller Jem&Fix... omkring 70-80 kr. mener jeg. De er selvfølgelig kun praktiske og ikke pæne... så hvis du vil ha' hele pakken er det nok en anden pris!! ;o)

  SvarSlet
 2. Dejlige billeder af dine forårsaktiviteter.

  Jeg bruger stålreolerne fra Jem & Fix i stor stil både i drivhusene, i "planteskolen" og til vinteropbevaring af Pelargonierne i kælderen - til dem har vi også sat et lysstofrør over hver hylde.

  Hvis man vender hylderne om bliver det næsten til bakker og de kan endda, med et stykke undervandingstæppe i, fungerer som undervandingsbakker.
  Indendørs skal der dog nok en lille klat silicone i hjørnerne for at tætne ;-)

  SvarSlet
 3. Det lyder da bare som om jeg skal få kigget på de stålreoler :-) Tak for tippene!!

  SvarSlet