torsdag den 11. april 2013

Krydderurter i vindueskarmen

Der er ikke noget så godt som friske krydderurter til madlavningen. Her i vinter, hvor min køkkehaven jo gået i hi, har jeg - som vist før - krydderurter i vindueskarmen.


I disse uger, hvor jeg kan lugte forårets komme, kan jeg ikke dy mig for at begynde at købe flere og flere.

Citrontimian

Nogen af dem er fra supermarkeder (som fx den lidt triste salvie), men der er også nogle stykker fra planteskoler. Her får man ganske enkelt mere for pengene og så er de ofte meget mere robuste, så de overlever længere i vindueskarmen. Se fx den skønne citrontimian herover.

Salvie

Basilikum kan klare sig længe, bare den får direkte sol en del af dagen. Hos mig står den i et øst-vindue og det går storartet.

Basilikum

rosmarin

rød basilikum

Den røde basilikum her har jeg haft det meste af vinteren. Den vokser helt ret hurtigt og selv efter vores skiferie i påskeferien (hvor de almindelige basilikum gik ud), klarede den her skærene. Jeg fik klippet det meste bladmateriale af, givet godt med vand og så er den nu igen i fuld vigør.6 kommentarer:

 1. Jeg har lige købt Rosmarin til min søn, han vil gerne have nogen krydderurter :)

  SvarSlet
 2. Ja. men de er altså heller ikke til at undvære :-)

  SvarSlet
 3. Ja, krydderurter er et must-have!

  SvarSlet
 4. Jeg har også købt citrontimian og oregano og sat dem i krukker ved bryggerdøren. De er jo også ret dekorative og kan klare vejret nu ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du da helt ret i, men der ligesom lidt mere vækst i dem, når de står inde ;-)
   Friske timianskud er altså bare godt!

   Slet
 5. Skønt med krydderurter! Jeg tror at jeg nærmest kommer til at drukne i krydderurter i år. Da jeg nu har et arbejde hvor vi sælger over 220 foskellige slags, så er det svært ikke at blive fristet.. ;)¨

  Kh. Mia Elvira

  SvarSlet