onsdag den 30. oktober 2013

De indledende øvelser til turen

DEN VIRTUELLE HAVEREJSE

Før vi tager afsted, skal jeg lige fortælle lidt om, hvordan vi griber det an før afgang - altså i månederne op til...

Når jeg nu skriver "vi", så er det, fordi I også skal afsted med min allerbedste haveveninde - og det er min søde mor! Hun er den eneste, jeg kender, som jeg ved, der vil gå med rundt i haver og se på de samme haverum af flere omgange - bare for lige at nyde dem fra begge vinkler. Og omvendt så er hun også med på pludselig at piske afsted, fordi vi på én dag har besluttet os for, at vi lige vil nå et par ekstra haver! Og så griner vi undervejs af det hastværk vi pålægger os selv, men jeg bliver mobbet med, at det er mig ikke kan få nok. Og det har hun nok lidt ret i :-)  Men - jeg tror nok, at vi er lige havenørdede (ja, her vil hun så nok hævde, at jeg er værst, men hun er nu altså også ret slem selv! - på den gode måde)

Men altså - det, vi gør, når vi planlægger turen, er at finde ud af, hvilket område af England vi gerne vil til. På denne tur er beslutningen at vi skal se Tintinhull og Iford Manor samt et gensyn med West Dean Gardens og Sissinghurst. Desuden vil vi se haven ved Gravetye Manor.

Og så går vi i gang! I gang med at undersøge hvilke smukke eller interessante haveanlæg, der ellers er på ruten, som vi gerne vil se. Ja - I får altså ikke hele listen her, for der skal også være lidt overraskelser undervejs :-)

Når vi har nogenlunde styr på haverne, går vi i gang med at planlægge ruten. Her bruger vi Google Maps. Først plottes alle de steder, vi gerne vil besøge, ind - så forbinder vi punkterne til en rutevejledning - og så kan vi ellers regne os frem til, hvad vi kan nå de enkelte dage, og hvor det så er smart at booke overnatning.

Vedr. overnatninger!
Her søger vi på både hoteller og Bed&Breakfast. Vi har sovet på både gode og absolut ikke gode - af begge slags. Så døm selv, hvad I foretrækker. Nu tager vi jer jo med på tur :-)

Hov - sidste punkt inden afrejse: Bilen!
Den booker vi altså også hjemmefra. Vi booker ved et af de store selskaber, der har kontor i selve lufthavnen. Det skal være en bil med automatgear - lidt dyrere end manuelt gear, men det altså at foretrække, når man også skal holde styr på, at rattet sidder i den "forkerte" side!

Og... så er vi vist klar :-)

Næste gang jeg skriver, er vi landet i UK. Spørgsmål? - spørg endelig!


5 kommentarer:

 1. Hei! Dette gleder jeg meg virkelig til. Du er god på å bygge opp forventningene. Får kanskje si: God tur! Anne

  SvarSlet
 2. Rigtig god tur - det lyder helt vidunderligt!

  SvarSlet
 3. Suuuuukkkk...... Jaj ve' mæææ.....!!!!

  Nå ja! Men det kommer jeg jo på en måde også... GLÆDER mig til turen!!! :)

  SvarSlet
 4. Ingen spørgsmål. Jeg er klar :-)

  /Birgitte

  SvarSlet
 5. Jeg vil også meeeeeeeed :)

  SvarSlet