lørdag den 19. oktober 2013

Der var lige det der...

...med de syltede tomater.

Her kommer en lille smule mere info ( - så kan jeg jo også selv huske det, hvis de er gode og vil lave dem igen næste år).

Opskriften er med inspiration fra forskellige opskrifter, jeg har fundet på nettet. 

Tomater, væske og sukker
2 kg grønne tomater
0,75 l vand
0,75 l æbleeddike
1 l sukker
Krydderier
2 kanelstænger
4 laurbærblade
Godt med peberkorn (måske 7-8 spsk)
Godt med korianderfrø (måske ca. 5 spsk)
2 skrællede løg i strimler
1 flækket vanillestang


Alt undtagen tomater blandes i gryden og koger i ca. 15 minutter. Herefter putter man alle tomaterne i (der skal være prikket med fx en kødnål - 6-10 steder). Tomaterne koger med i små 2 minutter. Herefter skal tomaterne op, hældes på glas og lagen (der ikke længere koger) blandes med en lille smule Atamon (vejledning står på flasken). Hæld den varme lage over. Tomaterne skal trækkes 3-4 måneder før de er rigtig gode og kan holde sig 6-8 måneder.


Alle de store tomater samt de røde og de orange tog jeg fra og kogte til tomatsuppe sammen med løg og frisk basilikum. Også ret lækkert!

3 kommentarer:

  1. Det lyder ligeså lækkert som det ser ud.
    Kunne forestille mig at de ville gå godt med ost. Mmmmm

    SvarSlet
  2. Uhhhhhm, grønne tomater smager skønt! Især til ost, som Karina foreslår.

    /Birgitte

    SvarSlet
  3. Lækkert med syltede tomater. Og tomatsupper - jeg æææælsker tomatsuppe :) Jeg kan også anbefale grønt tomatsyltetøj - det er superlækkert.

    SvarSlet