mandag den 21. oktober 2013

Georginerne 2013

Endnu har vi ikke haft frost i Skanderborg og det betyder at georginerne endnu blomstrer lystigt.

Sidste år havde jeg rigtig mange forskellige georginer men i år har jeg mere satset på nogle enkelte.

Sjovt nok så har georginerne i år enten være en strålende succes eller en dundrende fiasko.

Jeg skal også være ærlig og indrømme, at der er røget et par stykker over sommeren: Planter med mørkt løv, der røg på komposten under en oprydning pga. manglende højde.

Den, jeg viser her til venstre, er årets 'darling'. Desværre kan jeg ikke huske navnet.

PS: I år tages alle op og gemmes - der er ganske enkelt ikke nogen af dem, jeg vil være foruden næste år :-)

I KRUKKE PÅ TERRASSEN - SUCCES!

'NIGHT QUEEN' I KRUKKER - TRE PÅ STRIBE. SUCCES!

'ROCCO' I KRUKKE. FIASKO. INGEN BLOMSTER OVERHOVEDET!
Sidste år var Rocco en af mine favoritter, så det er virkelig ærgeligt at den har svigtet i år. Men - knoldene skal gemmes og så prøver jeg igen næste år. Så skal de plejes og gødes efter alle foreskrifter!

'THOMAS A. EDISON' I HØJBEDE V. BÅLPLADSEN. SUCCES! 
'BOY SCOUT' I DET LANGE STAUDEBED - FIASKO!

'WITTEM' I MÅNESKINSBEDET - SUCCES!9 kommentarer:

 1. Jeg har haft det på samme måde. Enten stor succes eller slet ingen blomstring. Men jeg har ellers gødet efter alle kunstens regler og købt pinde med langtidsgødning til potter. Så hos mig er det ikke mgl. gødning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ved du hvad - mine har da også fået gødningstabletter, nu jeg tænker mig om. Hm... Men 'Rocco' står så til gengæld ikke i verdens bedste pottejord, men det har nu aldrig været et problem før.

   Det er da mærkeligt, hva'?! Men dejligt at høre det ikke kun er her hos mig :-)
   Tak, Bente!

   Slet
 2. Er ved at varme op til at kunne lide geoginer...har egentlig altid syntes at de bare var "for meget". Men de er jo ret smukke og man kan jo helt fortabe sig i de sindrige rosetter. Men synes nu også det er lidt svært at finde de rigtige. Farven ligner ikke altid billedet på pakken. Højden er heller ikke helt forudsigelig. Og så bliver man nogen gange overrasket over størrelsen på hovedet - både positivt og negativt.

  SvarSlet
  Svar
  1. hej Henrik - du har helt ret.
   De kan være ret svære at komme i gang med. Min bedste anbefaling er at starte med nogen af de "knap så larmende". Vælg dem i en farve, som du har i haven i forvejen - også hold dig fx. til dem der hedder "dekorativ". Det er dem, jeg holder allermest af - måske netop fordi de ikke larmer :-)

   De små pompon dahlia - som fx Rocco - er også lette at sluse ind i haven. De er altså skønne og passer perfekt til solhat og hjortetrøst!

   Nu bliver jeg jo nysgerrig efter at høre hvilke du allerede har haft i haven!

   Slet
 3. Det er nogle fantastiske billeder - som det jo i øvrigt altid er - og jeg forstår faktisk godt hvorfor at du gider "besværet" med at vinteropbevare, det lidt besværlige knolde. Elsker georginernes meget varierende form, men har måske ikke helt forenet mig med de lidt vilde farver endnu. Jeg har stadig en del at lære her. Heldigvis:-)

  SvarSlet
 4. De lidt besværlige! skulle der stå - men bortset fra det....

  SvarSlet
 5. Ih de er skønne!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 6. Skønne billeder du viser :-) Min Dahlia-sæson har været nøjagtig som din, nogle virkelige successer og nogle som bare intet ville. Mine havde også langtidsvirkende gødning, men jeg havde svært ved at følge med vandingen.

  SvarSlet
 7. Nå så er det ikke kun mig!? Jeg har også af og til.. okay næsten altid... oplevet at mine dahliaer ikke blomstrer. Max 2-3 blomster over en hel sæson! Har læst noget om at det kan være ørentwister, men jeg ved det ikke... Bruger også langtidsvirkende gødning. Og ikke fra starten af - så sætter de vist mest blade frem for blomster ikke? Men senere hen så gøder jeg... Det er så ærgerligt.
  Men dem du har succes med er godt nok flotte!
  Kh Lene Nehlsen // NiftybyNehl & DuftVerket

  SvarSlet