fredag den 15. november 2013

Iford Manor Gardens

LØRDAG EFTERMIDDAG

På vej ud af The Courts Garden snupper vi nogle sandwich og godt med koldt vand med fra havens restaurant, og så er det videre på turen igennem de smukke engelske landskab, men hække langs vejene og ind imellem udsyn til de smukke skove, marker og - bakker!

Det sidste stop i dag er ved Iford Manor Gardens. Haven ved Iford er bygget og udtænkt af stedets daværende ejer - Harold Peto. Haven er således et meget tydeligt eksempel på hans øje for at kombinere arkitektur og planter. Harold Peto var især tiltrukket af charmen ved gamle italienske haver, hvor blomster indtager en underordnet plads blandt cypresser, brede fortov, statuer og pools og det ses tydeligt i denne have. Huset er bygget ind i en skråning, så terrasserne danner et vigtigt element i designet og det er især den højtliggende pergola der er et besøg værd. De nuværende ejere har gendannet havens design og beplantning i overensstemmelse med Harold Petos oprindelige vision. Dog er desværre nogle af de smukke gamle cypresser forsvundet, og det går lidt ud over helhedsindtrykket, men glæd dig nu alligevel, for det er en rigtig spændende have.


Et kort over haven.Og så begynder opstigningen... på vej mod Petos pergola.


LIDT FAKTA
Iford Manor Gardens
Bradford-on-Avon, Wiltshire,BA15 2BA

Har du fulgt med fra starten af denne virtuelle haverejse? Hvis ikke, skal du vide at du er hoppet ind midt i en sensommerrejse til Sydenglands smukke haver. Følg meget gerne med. 
Vil du være med helt fra starten, kan du klikke her og starte med nederste indlæg først :-) 

4 kommentarer:

 1. Det ser sgi da helt italiensk ud, er jeg kommet ind i den forkerte bus - og er det den Romerske ulv med alle brysterne der står der ....... helt forvirret - men meget imponeret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sussi - du har ret !
   Det er en hel anden verden at komme ind i, efter at have set de klassiske engelske haver. Men med det gode vejr og masser af sol, så passer det lige i øjet :-)

   Slet
 2. Ja, bestemt imponerende - og meget grønt.

  /Birgitte

  SvarSlet
 3. Halløj, halløj.... Så kom vi også lige en tur til Italien. Herhjemme efterligner vi de engelske cottage haver og i England kigger de mod syd og lader sig inspirerer af søjler og sager! Men dejligt ser det ud og det hele skal jo ikke ligne hinanden. :)
  Nu vil jeg skynde mig at redde mig en god soveplads i næste indlæg... :)

  SvarSlet