onsdag den 13. november 2013

The Courts Garden - et paradis for haveelskere

LØRDAG MIDDAG

Turen fører os videre til en skøn, skøn have, som jeg på denne tur besøger for første gang. The Courts Garden. Haven er en del af National Trust, så nu er det frem med medlemskortet :-)
Vil du se lidt mere fra Court Garden, kan du læse videre på HAVEFOLKET.

Hvad siger du ellers? Er den ikke bare for fin? Jeg kan mærke, at jeg bliver simpelthen nødt til at komme igen en anden gang - måske forår  :-)

Giv lyd - hvad synes du, om det du ser?LIDT FAKTA
The Courts Garden
Holt, near Bradford on Avon, BA14 6RR

Har du fulgt med fra starten af denne virtuelle haverejse? Hvis ikke, skal du vide at du er hoppet ind midt i en sensommerrejse til Sydenglands smukke haver. Følg meget gerne med. 
Vil du være med helt fra starten, kan du klikke her og starte med nederste indlæg først :-) 

12 kommentarer:

 1. Det ser virkelig ud til at være den dejlig have med mange skønne detaljer - "faldt over" formen på det uklippede græs under frugttræet, mon der er fyldt med påskeliljer under træet om foråret - du må afsted og skaffe billeder til os sultne passagerer. Også et virkelig henrivende hus....ak siger en der bare bor i et kedeligt parcelhus....... tilgengæld kan det være at jeg har nemmere ved at varme mit lille hus op om vinteren.... man må trøste sig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret.
   Den "trøst" smutter jeg med på :-)

   Slet
 2. Mange fine detaljer og smukke huse. Jeg faldt for billedet med orangeriet. Hvor er det smukt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det er altså bare ret lækkert. Og så skønt med en bagmur som planterne bare kan få lov at kravle løs på :-)

   Slet
 3. Troede nær aldrig at vi skulle videre, har ventet med længsel... Men først kære Lone, gider du så ikke lige bede Sussie om tage sin finger ud min mund, hun får altså IKKE den fudge, den er for længst smeltet.... :o)

  Sikke mange skønne, lange kig der er alle steder, og så alle de klippede vækster bl.a "nissehuerne" og dem med fri fantasi! En underskøn havedam.... nej sø er det vel nærmere, og så endnu et skønt og charmerende væksthus med gennemkig! De lange bede og så pergolaen og trappen... og den blå himmel som danner baggrund for de smukke huse.... har jeg sagt SUUUUKKKKK....!??

  Når nu du skal afsted til foråret, vil jeg meget gerne reserverer en bagsædeplads... Tanten behøver vi jo ikke tænke på, hun sidder jo i sit væksthus på "Lower Severalls", - eller...!!??

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - beklager meget de flere dages pause. Tiden har simpelthen været for knap. Men har selv glædet mig til, at vi skulle afsted igen, så dejligt du hang på :-)

   En bagsædeplads? Det lyder ski' da hyggeligt :-))

   Slet
 4. Endnu en dejlig gennemgang af endnu en skøn have. De lange stauderabatter er meget lækre, og ligesom fru Friis faldt jeg straks fra "nissehuerne". Og uha, det miniorangeri gad jeg godt eje. Tror det ville se flot ud i min kolonihave ;-)

  SvarSlet
 5. Uha, nej mig slipper I ikke af med Fru Friis:o) Man kunne jo risikere at gå glip af noget. Når een orangeridør lukkes i, åbnes der straks en ny. Ihvertfald når man er på haverejse i England med Lone som rejseleder:o)

  Hvilket smukt sted. What`s not to like?

  Så ser man jo så lige Fru Friis og jeg sidde der på havebænken og drypsvede. Vi er blevet lidt mere lyshårede, end vi plejer at være, men det må være al den engelske sol, der har gjort det. Eller også har vi svedt al farvepigemnet ud af håret. Rigtige kvinder har nemlig ikke hedeture. De har hedebølger. Og Fru Friis mener, at vi er blevet ramt af global opvarmning indefra:o)

  Mon ikke den pergola og det orangeri også giver andre små kønne, klædelige svedperler på overlæben?

  Knus fra Klimakteriesilden

  SvarSlet
 6. Lone, har du nogensinde overvejet en engelsk haverejse i Monty Don`s og Carol Klein`s fodspor? Det er nogle helt fantastiske haver, der vises frem i Gardener`s World.

  Når det regner på præsten, drypper det på degnen:o) Så kan vi andre jo liiiiiiiiiige komme med på en kigger:o)

  Gummirøjseknus

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har jeg da!
   - men allerhelst med Monty Don's deltagelse :-))

   knus retur!

   Slet
 7. The Courts Garden var ikke på vores rejseplan, men da moren havde overset, at Iford Manor ikke åbnede før kl. 14, fik vi tid til både 'grisen' og The Courts Garden. Sidstnævnte så ikke så spændende ud på hjemmesiden, så vi var lidt i tvivl, om det var noget - men det var det! Smuk struktur, smuk beplantning og en god udnyttelse af sensommerens forfald. Og tjek så lige vejret!
  Jeg så Carol Klein besøge East Lambrook Manor og havde glædet mig til at se den, men blev som Lone - lidt skuffet. Det er nok en have, der skal besøges i foråret.

  SvarSlet
 8. Så fint at jeg deler det på min hagefacebookside i dag. Siden finner du via min blogg :)

  SvarSlet