lørdag den 2. november 2013

East Lambrook Manor Gardens

FREDAG FORMIDDAG

Det allerførste havebesøg er East Lambrook Manor Gardens i Somerset. Haven her er skabt af afdøde Margery Fish (1892-1969) og hendes mand Walter. Margery Fish var gartner, forfatter og journalist og har haft afgørende indflydelse på udviklingen af de engelske haver i det 20. århundrede. Haven er en såkaldt 'Cottage' have og en af de punkter som Margery forbindes med er at have skabt de kombinerede bede, hvor gammeldags og moderne planter blandes i et livligt mix.

Vi har store forhåbninger til haven, da vi træder ind af havelågen. Kig med...På vej ind for at betale entré...

Herunder en lille restaurant som er fast inventar i de fleste større åbne engelske haver. Her kan man købe sig en kop kaffe eller the, kage, scones og gerne lidt frokost. 


Generelt er vi lidt skuffede over haven. Den er rodet, savner de gode materialer og her i sensommeren er der kun spredte blomsteringer og ingen haverum overbeviser os synderligt om havens fortræffeligheder. Det var lidt et sørgeligt besøg. Ikke destro mindre er der flere "bidder af haven", der giver inspiration - fx. et lille plantemarked med display af en stor variation af geranier. Jeg forestiller mig, at haven måske skal besøges i det tidligere forår (her skulle være en stor samling af vintergækker) eller i forsommeren, hvor cottagehaven for alvor er i fuld flor. Umiddelbart tror jeg dog ikke, at det er en have, jeg vil vælge at besøge igen.

Vi kører lidt slukørede herfra men håber på bedre held i næste have. Nu sætter vi kursen mod Taunton - også i Somerset!


LIDT FAKTA
East Lambrook Manor Gardens
South Petherton, Somerset TA13 5HH

Har du fulgt med fra starten af denne virtuelle haverejse? Hvis ikke, skal du vide at du er hoppet ind midt i en sensommerrejse til Sydenglands smukke haver. Følg meget gerne med. 
Vil du være med helt fra starten, kan du klikke her  og starte med nederste indlæg først :-) 

13 kommentarer:

 1. Kære Lone.

  Har lige været i Australien i Cyberspace med Frk Anemone og Mr Malcolm. Og nu er jeg i England sammen med dig og din søde mor. Jo, man kan sgi nå meget på en dag her ved pc` en.

  Den berømte Margery Fish`s have..... ja, ok vi ER vist lidt slukørede. Man bliver jo så forvænt af at rejse sammen med jer. Havens attraktion ligger, som du skriver, vist ikke lige på dette tidspunkt af året.

  Snupper vi den gule, rappe sag on wheels hen til den næste have?:o)

  Knus med ønsker om en dejlig weekend

  SvarSlet
 2. .......Lone, er vi snart i Taunton?
  .......Lone, jeg er sulten!
  .......Lone, jeg ska´ tis` !
  .......Lone, er vi der snaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaart?:o)

  SvarSlet
 3. ......Lone, må jeg få en is?
  ......Lone, jeg er tøørstig!:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. :-)))
   ... hvor er det altså super hyggeligt, at du også er med!

   Slet
 4. ......Lone, hvorfor kører du så stærkt?
  ......Lone, hvorfor er der så mange sving på vejen?
  ......Lone, jeg tror jeg skal kaste op!

  SvarSlet
 5. .......Lone, hvorfor sukker du så meget?
  .......Lone, hvorfor ser du så træt ud i ansigtet?
  .......Lone, nu HAR jeg tisset!

  SvarSlet
  Svar
  1. Gad vide, om du bliver ved indtil næste have :-))
   ... der skal vi nemlig have frokost!

   Slet
 6. .....Lone , Tante Grøn driller....!!! ;)

  SvarSlet
 7. Okay, med det to drillenisser på bagsædet tror jeg altså, at jeg tager bussen ;-) Så kan jeg heller ikke så godt se, at vi kører i venstre side. For det giver mig altså lidt ondt i maven......

  /Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sjovt, for i starten kan man godt blive en smule rundtosset af at se på den der spejlvendte trafik, men der går ikke så lang tid, før man vænner sig til det!
   Birgitte - du skal da bare sidde foran hos mig og hjælpe med at vise vej ;-)

   Slet
 8. - Og jeg skal s....

  Nej spøg til side. Kan godt forstå jeres skuffelse. Jeg bliver også lidt desorienteret over den meget løse struktur. Glæder mig til næste have, så jeg bliver siddende på bagsædet med drillenisserne:-)

  SvarSlet
 9. Sjovt at rejse med dig på virtuell tur! Glæder mig også til næste have!

  SvarSlet