søndag den 10. november 2013

En joker

LØRDAG FORMIDDAG

Næste morgen sidder vi under morgenmaden og søger på de omkringliggende haver på gardenvisit.com og finder ud af, at der meget tæt på Haselbury Mills ligger en have, der hedder "Lower Severalls", der får 5 ud af 5 stjerner på sitet. Billederne på nettet er ret gode, så eftersom vi har har lidt god tid her til morgen, vi beslutter os for en kort "detour" forbi Lower Severalls.Fremme ved Lower Severalls finder vi ud af, at have ikke længere bruges er åben for gæster, men her er et lille nursery, hvor vi støder på en venlig mand, der giver os lov til alligevel at tage et kig ind i haven.Så vi drister os indenfor havelågen. Og ja - vi kan godt se, hvorfor haven ikke bruges som åben have længere. Den er ganske enkelt ret forsømt. Ganske hurtigt kommer ejeren - Mike - ud, og da vi nævner vi har fået lov til at kigge os lidt rundt, er han rigtig sød og tager del i vores havevandring.Mike fortæller, at ham og hans kone driver et bed&breakfast, som nu tager det meste af deres tid, så de senere år har der ikke været så megen tid til haven, og når den forsømmes, går det jo desværre stærkt. Men, der er nu ingen tvivl, om at haven har en skøn ramme og hurtigt kunne blive rigtig dejlig igen.Mike og hans kone har for blot få år siden fået et nyt væksthus, der er bygget op mod nogle af de gamle bygninger. Et virkeligt skønt sted.  Haven har mange gode elementer gemt rundt omkring.


Her et kig i nuseriet, der er lettere forfaldent, men dog stadigvæk i drift.Bagerst på matriklen viser Mike os hans sin hytte, der ligger i en meget frodig del af haven.


 Og så sluttes vi turen af med et besøg hos hans store stolthed:


Vi takker Mike for den meget venlige rundvisning, og snart er vi på farten igen - videre til næste have:

National Trust haven
Courts GardenLIDT FAKTA

Lower Severalls Garden Crewkerne, SomersetTA187NX


Har du fulgt med fra starten af denne virtuelle haverejse? Hvis ikke, skal du vide at du er hoppet ind midt i en sensommerrejse til Sydenglands smukke haver. Følg meget gerne med. 
Vil du være med helt fra starten, kan du klikke her og starte med nederste indlæg først :-) 

7 kommentarer:

 1. En rigtig engelsk have og så med egen gris, man kan klø bag øret :-). En god joker.

  /Birgitte

  SvarSlet
 2. Selv om haven er forsømt, har den sin helt egen charme og sjæl og man ikke i tvivl om at det er (har været) et meget skønt sted og også kan blive det igen. Miss Piggy er da også aldeles charmerende og væksthuset er en perle....
  - men øhhhh... Lone.... Tanten forsvandt ind i buskadset og nu kan jeg ikke finde hende.... :/

  SvarSlet
 3. På billederne ser haven ihvetfald meget indbydende ud, men der er vist lugning til mange timer. Sikke en sød lille vovse iøvrigt..
  p.s. Skal småtøserne på bagsædet spise alle Fudges'serne - hit med posen!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er bestemt lugning, staudedeling mv til mange dage, men mure, porte, belægningers mv ville være en drøm i en dansk have, så selvom vi var lidt skuffede over havens tilstand kunne man ikke undgå at se alle de lækre elementer der ville gøre underværker i mange danske haver!
   Hvem der bare var ejer af en "walled garden" ..... Drømme drømme....

   Slet
 4. Ih, hvor var I heldige med sådan en privat rundvisning i en ellers lukket have :) Sådanne hemmelige steder kan være de allermest spændende

  SvarSlet
 5. Et skønt sted, der emmer af secret garden stemning. Jovist, rent vedlligeholdelsessmæssigt er der bestemt plads til forbedringer, men grundelementer og struktur er jo bare helt fantastiske. Walled garden, søjler, jernstakit, havelåger, havemøbler og suk ...væksthus...gid man ved drømmes kraft, kunne beame alle disse goodies hjem i egen have. Jeg elsker at komme sådanne steder, og gå og smugkigge lidt i kulisserne.

  Fru Fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis....jeg er lige her! Inde i væksthuset! Jeg ved ikke rigtig om, jeg vil med videre. Jeg kan ikke forlade det her fantastiske glashus, og slet ikke her i novembermørket:o)

  Sussi, ok så da.......du får det halve af Fru Friis` fugde:o) Altså den hun har i munden lige nu:o) Resten er nemlig spist:o) Men du kan få lidt af de spændende blomsterfrø, der klistrede sig fast i mine uldne sokker, mens jeg gik rundt for migselv:o)

  Knus til alle mine rejsefæller

  SvarSlet