lørdag den 23. november 2013

Great Dixter!

SØNDAG EFTERMIDDAG

Mon I er ved at være trætte? Eller vil I med på besøg i en sidste have denne dag? Jeg lover at det bliver godt - i hvert fald uhyre interessant og anderledes end noget af alt det andet vi har set på turen indtil nu!

Vi skal nemlig besøge Great Dixter, der er skabt af den alt andet end farveforskrækkede gartner og haveskribent Christopher Lloyd (1921-2006). Jeg har skrevet om elementer fra denne have flere gange på HAVEFOLKET, men i dag skal I med igennem hele haven - fra ende til anden. Klik på første foto og nyd så billederne ét for ét. Her er altså mange vilde bede :-)

Først skal vi lige have en billet her, og så er det bare at nyde løs de næste to timer! Men en lille kaffepause undervejs i den lille café, der ligger midt i Great Dixters "nursery".

LIDT FAKTA
Great Dixter
Northiam, Rye, East Sussex, TN31 6PH

Har du fulgt med fra starten af denne virtuelle haverejse? Hvis ikke, skal du vide at du er hoppet ind midt i en sensommerrejse til Sydenglands smukke haver. Følg meget gerne med. 
Vil du være med helt fra starten, kan du klikke her og starte med nederste indlæg først :-) 

12 kommentarer:

 1. Ih, hvor dejligt at se Great Dixter i fuldt flor. Jeg var der i slutningen af maj, og pga. det kolde og sene forår, var der ikke helt så meget at se, som der normalt ville være på den årstid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også besøg haven før - i juni måned. Og det var helt ærligt lidt skuffende.
   Vi tog faktisk tilbage med den tanke at haven måtte kunne noget andet her i sensommeren (vi så blandt andet sidst hvor mange georginer der var parat til udplantning, så dem ville vi også gerne se i brug) og det fik vi virkelig bekræftet. Den er i sandhed en eksplosion af farver og frodighed, så man helt mister pusten. Det er så fantastisk at opleve. Noget helt ganske ganske særligt!

   Slet
 2. Hei! Jeg har sett mange bilder fra Great Dixter, men dette var å komme til en ny hage. Fantastisk morsomt og spennende. Takk for rundturen. God helg! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du så noget andet - gennem min linse :-)
   Skønt at høre! Vi ser jo alle forskellige ting og oplever haver på hver sin måde. Jeg så meget denne frodighed og vildskab, som jeg synes også billederne viser...

   Slet
 3. Endnu en skøn have du har besøgt. De store orange solsikker er vel nok smukke. Det formklippede sammen med græsser er også en fin element. Ja der er nok af ideer! Tak for turen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Bente. Hyggeligt du var med :-)

   Slet
 4. Goodmorning ol` chap:o)

  Host host, var ved at få morgenkaffen galt i halsen, da jeg så dine billeder fra Great Dixter, Lone:o) (Har forøvrigt en gammel skoleveninde, der bor i London og er engelsk gift, som OGSÅ hedder LONE.... hendes kælenavn "for short" er "Loo" fordi englænderne ikke kan sige Lone, how about that for a nickname?:o):o)):o) Indtil videre er dette fabelagtige sted rejsens højdepunkt for mig. WOW siger jeg bare. Jeg elsker dette steds utæmmede, selvuhøjtidelige, stemningsfulde farveorgie af vildskab og frodighed. Det er sådan en glad have. En legende have.

  Håber sandelig der er nogle af mine medrejsende, der vil holde vagt, for der er et par frø og fire, jeg lige skal have kigget lidt nærmere på. Jeg HAR de uldne sokker med velcro på:o)!!! Hvorfor har jeg f.eks aldrig haft de orange-bronze rævehaler?? Det er da for do`sk:o)

  Morgen-opvågnings-kaffe-knus-fra-en-langsom-søndagsvågner

  SvarSlet
  Svar
  1. ja altså!! Der er ikke så lidt i denne have, jeg også let kunne importere :-)
   Jeg er faldet pladask for den høje pink pileurt-lignende plante, der viser sig at hedde 'Kiss me over the garden gate'. Den er på 2. og 3. sidste foto. Så skøn!! Den måde den hænger hen over det hele, giver en fantastisk effekt i bedet.

   Godaften-før Broen-knus tilbage til dig :-)

   Slet
  2. Gud ja, den kan vi da slet ikke leve uden, Lone. Den må vi kunne opdrive et eller andet sted. Den er så smuk at den næsten gør ondt. Så lækker en farve og så lækker en vækstform. Alene navnet gør den attraktiv.

   Busken må de orange skærmblomster må også godt snige sig med op i kufferten, når vi skal hjem:o)

   Godaften-efter- Sallingsund- og Vilsundbroen-til-dig:o)

   Psst psst Friis....har du stadig den der lille røde pick-up med lad? Kan der lægges presenning over det lad? Hvad? :o)

   Flere knus

   Slet
  3. PS: Kunne den lækre sag måske være en Sangu....sangirur....sanguir...sanguisorb....en KVÆSURT?:o)

   Endnu flere knus

   Slet
 5. Århh, hvor var det vildt! Det er det bedste billedemateriale jeg endnu har set om Great Dixter! Sikken frodighed, volumen og skala på planter og bede. Det er bare så fascinerende et sted og manden bag også. Tak for turen her og dine mange andre indlæg om engelske haver :)

  SvarSlet
 6. Oplevede Great Dixter i sommers..... det var absolut et af højdepunkterne..... jeg vil afsted igen.... jeg vil... jeg vil.... :)

  SvarSlet