fredag den 22. maj 2015

Ikke alle dage er lige underholdende

Sådan er det! Og det kan så vælge at lade gå ud over hele verden (det er dette ikke et forsøg på! :-)) Eller man kan pakke sig lidt ind og traske ud i det grønne og få lidt luft. En god gåtur gør underværker - ligeledes en time i haven, hvor man kan få lov til at gå med sig selv og tænke tanker uden at blive forstyrret. 
I denne tid går turen ofte til køkkenhaven, hvor det hele er på vej op og der skal fjernes lidt ukrudt hver dag, så det er de rigtige spirer der får pladsen.

På billedet herover kan man se hvordan det lille, men også ældste, æbletræ lyser op fra køkkenhavens rum. Du kan lige skimte det lyse op over bøgehækken bagerst i billedet.


Jeg beskærer træet flere gange om året. Både i det tidligere forår og igen sidst på sensommeren, når det har båret æbler og de lange vanris tager overhånd. Ind imellem kan jeg også sagtens finde på at tage saksen og tage lidt af grenene, for ellers skygger det for højbedene i køkkenhaven.

Undvære det helt vil jeg dog ikke, for det giver en hyggelig stemning i den lukkede gårdhave, der er køkkenhave.

Det varer ikke længe for det takker af med blomstringen. Men lige nu står det med ualmindeligt mange blomster - og det er så smukt.

I det lange staudebed er scenen også ved at skifte. Buksbommene er nu alle kommet med nye friske lysegrønne skud og lyser hele kanten op. Den portugisiske laurbær har ligeledes fin ny vækst og snebollen står fyldt med blomsterstande. Der er vist ingen tvivl om at den er glad for sin placering her i haven.

De mørke tulipaner bliver langsomt afløst af purpur, der nu er på vej. Her den traditionelle 'Purple sensation', som er noget af det mest fotogene.

En stor mængde natvioler er også på vej. I år har flere overlevet i min have. Desuden får jeg hvert år et tilskud fra min mors have, hvor de sår sig meget villigt. De gør de desværre ikke her hos mig.

I samme farve har vi denne kæmpestenbræk, jeg har fået af en sød veninde. Flere steder i haven har jeg den og den blev egentlig mest af alt importeret for bladenes skyld. Men farven passer faktisk helt fint ind lige nu.


De mørke tulipaner er nu ikke helt væk endnu - men man kan godt se, at de synger på sidste vers.

Det var alt fra mig for i dag! Pligterne kalder :)
Rigtig god fredag til dig.

Kh. Lone

10 kommentarer:

 1. Din have er fuldstændig fortryllende, Lone. Jeg er vild med blomstrende frugttræer og tulipaner og netop været i Sofiero ved Helsingborg, som også er et dejligt sted.
  Knus & rigtig god weekend fra Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) ja! Det er en skøn årstid. Hele verden er så smuk lige nu - også haverne :-)
   Dejligt du kom på besøg her også. Sofiero har jeg desværre aldrig set selv - glæder mig til den dag kommer....
   Kh til dig!

   Slet
 2. Kjære Lone

  Så mange vakre blomster du har i hagen din akkurat nå! Epletreet med alle de hvite blomstene er jo bare så flott. Likeså de vakre mørke tulipaner du viser på det siste bilde. Tror jeg er i ferd med å få tulipandilla ;))

  Rigtig god weekend til deg!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tulipandille :-) Det har jeg også haft i mange år. Kan ikke få nok. De er så flotte og jeg nyder dem helt vildt her i foråret. Men - når løgene skal lægges i september, så er jeg altså knap så entusiatisk. Elsker at nyde dem - men synes det er et stort arbejde at få dem lagt. Måske fordi vores jord er ret så hård lerjord. Det kræver blod, sved og tårer :-) Men i jorden skal de jo!

   Og så takker jeg mig selv hvert forår, for at jeg har fået det gjort.

   Dejligt at høre fra dig! Rigtig god weekend, Marit.
   Klem

   Slet
 3. Så fint i din trädgård, gillar de mörka tulpanerna, och purpurfärgen. Väntar på mina mörka, de har inte slagit ut än.
  Ha en riktigt skön helg!
  Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - I er vel nogle uger bagud hos jer, tænker jeg. Men så har du dem jo til gode endnu, mens jeg snart må sige farvel til mine. Så kan jeg nyde dem hos dig senere :-)

   Rigtig dejlig weekend til dig,
   Kh. Lone

   Slet
 4. Så fint du har det och den sista bilden med de mörka tulpanerna är jättefin. Önskar dig fin lördagkväll!/Merja

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Merja :-)
   Hyggeligt at høre fra dig. Og ja - de mørke tulipaner er altså smukke.
   Dem bliver man vist aldrig træt af.

   Rigtig dejlig weekend til dig,
   kh. herfra :)

   Slet
 5. Det er godt at komme ud i det grønne og tænke tanker:-) Det ser virkelig smukt og frodigt ud i din have - rigtig skøn stemning. Ha det godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Ja - frodighed er bare foråret samlet i et år. Det er skønt som det vælter frem alle steder. Bare bøgehækkens flotte lysegrønne blade er slet ikke til at stå for. Og er den smukkeste kulisse for alt andet, der også vælter frem nu. Var lige i går ude og sætte støtter på pæoner mv. Det hele er nærmest løbet fra mig :-) Sjovt, som haven kan snyde en hvert år og få et seriøst forspring. Måske fordi jeg har det for meget med at gå rundt og tabe tiden ved at nyde og følge med i stedet for at komme fremad med lugning mv.

   Men - ja - en fantastisk tid er det :-)
   Dejligt at høre fra dig også.

   En rigtig dejlig pinse til dig - solen skinner jo, så nu er det vist med at komme ud :-)

   Slet