fredag den 15. maj 2015

Orange!

Kender du det? At der er nogle udsigter i haven, der bliver ens yndlinge? Efter vi har fået tegltrappen lavet færdigt, så er det som om at kig på tværs af den er særligt hyggelige. Og i disse dage, hvor orange huserer i haven, så er det kigget til orange - på tværs af trappen - der hele tiden fanger mit øje, når jeg går i haven.

Det er ret nørdet - jeg ved det godt - men bliver altså alligevel lige nødt til at dele det her. Billederne er taget her til morgen, mens der endnu er dug i græsset.

Her med lidt af duftsnebollen. Og så går vi tættere på.

I modsætning til sidste år, så er der nu kommet en stor terracottakrukke på pladsen på den anden side af listehegnet. Og den leger jo også med i den orange genre. Ellers er det blandt andet kejserkronen, der fanger blikket!

Synes både farve og form er fantastisk. Om den lugter fælt, har jeg faktisk ikke fundet ud af endnu. Har ikke haft næsen helt nede i den :-)

Den er da bare for lækker!


8 kommentarer:

 1. Så fine bilder! De oransje terracotta urnene du viser var veldig flotte. Den Keiserkronen var da lekker, ja! Jeg har bare den gule hos meg. Må nok vurdere å plante flere av de :)

  Ha en god dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. arh - den gule er også fantastisk. Den har jeg tænkt på ofte, men har ikke et sted, hvor den rigtigt passer ind på dette tidspunkt. Så jeg må nøjes med at nyde den andre steder. Men altså - så smuk er den!

   kh. Lone

   Slet
 2. Så fint med kejsarkronorna och tulpanerna i matchande färg. Orange är ingen färg jag har i trädgården, men har överraskat mig själv med några orange Dahlior. Skall bli trevligt att se dem blomma.
  Ha en skön söndag! Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gjorde jeg sidste år - investerede i orange dahlia. Og de var til stor glæde! Orange er bare en fryd at have i sin have. De spreder varme og er så dejligt livsbekræftende. Jeg er helt vild med den orange farve :-)

   Skal nu glæde mig til at se dine også.

   Knus
   Lone

   Slet
 3. Kære Lone Der stod masser af disse da jeg i 1995 overtog huset jeg bor i. Jeg tog dem ind i vaser men familien syntes ikke om duften. men flotte skulpturelle er de! Jeg har også fået en del gule som jeg gravede op fra mit barndomshjem da min sidste forældre døde.
  Dejligt at se de smukke vækster i din have. kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej - du har vist ret. De er ikke en fornøjelse at få indenfor. Men ude er de altså skønne. Og gule! Hvor er du heldig. Og hvor hyggeligt at have planter fra din familie. Jeg har også en smule planter fra min mormor og andre i familien, der ikke er mere, og jeg tænker på dem, hver gang jeg passerer planter. en skøn måde at mindes på!

   Kh. til dig, Tina

   Slet
 4. Utroligt at en "hadefarve" kan få ens tænder til at løbe i vand!

  SvarSlet
  Svar
  1. Orange kan simpelthen ikke være en hadefarve, Marianne. Slet ikke i haven. Den er da bare så fantastisk :-) Du må have gang i det. Den får jeg alt det pink, røde og gule til at samles så smukt. Som Kenzo farverne :-)

   Slet