mandag den 12. august 2013

En ny stjerne i haven

... er denne Digitalis 'Dalmatian Cream'.

Såningen gav ikke det store udbytte - kun tre planter - men den er skøn og passer perfekt i måneskins-haven.

Andre successer i bedet er Chokoladeblomster, mørk trifolium og lammeøre.


Andre er til gengæld på vej ud af bedet igen. Både den ellers ret flotte bronzefennikel, der skal holde flyttedag inden længe, og så den rosa lupin, som jeg tror, at jeg kender én, der tager imod med kyshånd (den skulle have været hvid, men ... nej, det er den jo ikke lige, så den må desværre videre).
6 kommentarer:

 1. Jeg kan forestille mig at den smukke Digitalis står godt til Chokoladeblomsten. Jeg er allerede begyndt at spare op til at købe en hel flok Chokoladeblomster til næste år, det er første gang jeg har dem i et bed, med de er mægtig gode der. Trifolium derimod er på vej ud af min have, bladene har hele året været som kniplinger fordi et eller flere smådyr bare elsker den, og det gider jeg ikke ærgre mig over :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej - hvor irriterende! Sådan ser mine rucola faktisk ud lige nu, så de skal vist også op!

   Og ja, Chokoladeblomsten er perfekt i bedene. Den er virkelig et hit. Eneste ulempe er at den skal klippes for afblomstringer ind imellem, men det klar jeg nu med lidt hård hånd - dvs. et hestehalegreb om alle stængler - har ikke tålmodighed til at tage dem enkeltvist. Og det går jo hurtigt inden den kommer sig flot igen.

   Slet
 2. Dalmatian'en er meget smuk. Vi havde heller ikke det store udbytte af de digitalis, vi såede, men nogle få plante blev plantet ud, og med årene bliver de vel til flere.

  Har du virkelig sået alle de chokoladeblomster? Imponerende - jeg må prøve at have dem i bedet i stedet for i en krukke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej - godt nok er chokoladeblomsterne en succes, men desværre ikke en frø-succes. Det kan jeg ikke prale af. Jeg købte en bakke i foråret til en god pris, plantede jeg dem ud i bedet, og det ser de ud til at være godt tilfredse med :-)

   Har haft dem i krukker de sidste par år, og der er det lidt, som om de er gået i stå på et tidspunkt pga. manglende plads (havde nok sat dem lidt for tæt!), så jeg tænkte det kunne være godt at forsøge direkte i bedet - der er jo plads nok :-). Og det gør jeg bestemt igen en anden gang.

   Slet
 3. Lækker Lækker digitalis.. mums!

  Kh
  Marianne

  SvarSlet
 4. Men hvilke tre digitalis....er sikker på de kan blive ophav til en endnu større samling næste år :0) Dit hav af chokolade cosmos er da simpelthen helt fantastisk tryllebindende......smukt Lone virkelig smukt :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet