onsdag den 14. august 2013

Farvetosset?

Kender I det? At man - når man har en fremmed gæst i haven - pludselig kan komme til at se sin egen have med helt andre briller? Pludselig ser man haven fra en anden synsvinkel...

Det skete for mig i går, da en sød og venlig håndværker, der var forbi og hjælpe os med noget i huset, på sin vej ud kommenterede min have.

Han var meget venlig og kommenterede meget positivt i flere vendinger haven, så jeg næsten fik røde ører. (.. og tak for det! Det er altid dejligt med ros!)

Det sjove var, at noget af det, han bemærkede, var min farverigdom i haven - blandinger af rød, gul, orange, pink mv. Det syntes han godt nok var flot!

...Og så var det at jeg pludselig også selv så alle farverne - og det gik op for mig, at jeg da faktisk er ved at blive lidt farvetosset :-)
De senere år har jeg arbejdet med at få kombinationer af pink og orange ind i haven, men i år er nu også denne dybe røde kommet ind, og jeg er helt vild med det!

Pssst. Er du til høstanemoner, må du lige runde vores artikel på HAVEFOLKET i dag om samme skønne plante. Måske du kan give vores læsere et ekstra råd med vejen...

God aften :-)


13 kommentarer:

 1. Det er da skønt med masser af farver i haven. Her hos mig er der ingen restriktioner.
  Venlig Hilsen
  Jette

  SvarSlet
 2. Dejligt når andre kan se skønheden i vores haver også - og så en håndværker - hvem ved, måske er han selv havemand i sin fritid.

  Det er nemlig dejligt med farver og stærkere farver i haven på denne årstid, jeg kan godt li' din røde farve på Dahlia'en, den står så smukt til hegnets rolige farve.

  God aften til dig :)

  SvarSlet
 3. Pink og orange er altså også fint sammen. Billedet med Høstanemone og Solhat (og er det Daglilje?) er meget smukt i mine øjne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja. det er lige præcis en daglilje!
   Den hedder 'Summer Wine' og passer ganske fint til solhatten, synes jeg. Men en orange vil også være flot og den har jeg et andet sted i haven, så den skal vist holde flyttedag hertil inden længe ;-)

   Slet
 4. man kan IKKE få nok af de dejlige farver i haven :)

  SvarSlet
 5. Jaaah! Tænkte jeg det ikke nok! Din boheme! <3

  SvarSlet
 6. Kære Lone.

  Din håndværker har udpræget god smag, for det ser da helt forrygende ud hos dig:o)

  Røde ører klæder også din farverigdom. Røde ører er dejlige, når blot de fremkommer p.g.a ROS:o)

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
 7. Det var en deilig rødfarge, til at blive glad af!

  SvarSlet
 8. Åh det ser skønt ud, jeg er også i gang med at anlægge et pink/orange bed skiftende til gul/lilla...men den største succes denne sommer har været georginer i staudebedet for at skabe farver indtil stauderne vokser til. Et rødt/pink bed har også været dejligt at se på i år...der kunne jeg godt tænke mig navnet på den smukke dybrøde du har, hvis du vil af med det?
  Jeg er altså helt pjattet med farve-rigdom i haven..jeg kan ikke holde mig til een farveholdning...dejligt med nogen pragtbilleder at inspireres af,

  SvarSlet
 9. hej Sanne
  Den mørkerøde hedder 'Arabian Night' - og ja, den er skøn :-)
  Keep tuned ... der kommer mange flere farvebilleder i den kommende tid.

  kh. Lone

  SvarSlet
 10. Ah hvor dejligt...den havde jeg egentligt købt...knolden viste sig bare at gemme på Duet istedet for Arabian Night...så vil jeg forsøge mig med den igen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan blev jeg snydt sidste år med et af mine køb. Troede jeg endelig havde fundet frem til Downham Royal - som er helt fantastisk - men så var det en trist rød og lav dahlia. Øv, hvor jeg var skuffet :(

   Har opgivet den for en stund, men jeg skal nu altså have den fundet igen. Synes du Arabian Night er skøn, vil du også elske Downham Royal :-)

   Slet