søndag den 1. december 2013

Turens sidste have

TIRSDAG FORMIDDAG

Den sidste have vi skal besøge på haveturen er Gravetye Manor Gardens. Haven er skabt af William Robinson. Har I læst med på Havefolket, da vi havde et tema om havens bede, har I set haven der før - og I har nok også hørt om William Robinson. Men vi tager alligevel lige en kort repetition:

William Robinson (1838-1935) var en af Englands største gartnere og haveskribenter. Robinson kæmpede en kamp mod datidens betragtninger af haven som udendørsarkitektur. For Robinson skulle haven være i pagt med naturen, og fokus var bl.a. brug af de stærkeste og sundeste planter. I modsætning til mange andre havepersonligheder i hans tid, var han ikke til formklippede buksbom eller store parterrebede med et hav af iscenesatte sommerblomster.


Kom - så går vi indenfor. Desværre er det sådan at man kun får adgang til haven, hvis man spiser eller bor på stedet, så vi bliver beklageligvis nødt til at nyde en frokost her :-)Gravetye Manor har bestemt en super lækker og meget inspirerende have - og det er et fantastisk sted at slutte en god haverejse. Jeg ønsker mig at komme tilbage engang og se forårshaven, den skulle også være skøn. Måske vil I med igen?


Jeg skylder faktisk lige at nævne, at vi her til morgen også har besøgt en anden have, men den gemmer jeg til en anden god gang. Ikke fordi den var fantastisk - nej tværtimod. Vi besøgte Standen, og den var virkelig ikke køreturen værd. Derfor skal I nu ikke snydes for den, så jeg skriver om den engang i december, men nu slutter haveturen for denne gang, for nu vil jeg også her på Havedagbogen igang med julerier :-)

Tusind tak for at I ville rejse med mig - det var super hyggeligt at have jer med!!


LIDT FAKTA
Gravetye Manor Gardens
Vowels Ln, West Hoathly, West Sussex RH19 4LJ
Se på google maps.

Har du fulgt med fra starten af denne virtuelle haverejse? Hvis ikke, skal du vide at du er hoppet ind midt i en sensommerrejse til Sydenglands smukke haver. Følg meget gerne med. 
Vil du være med helt fra starten, kan du klikke her og starte med nederste indlæg først :-) 

7 kommentarer:

 1. Kære Lone.
  Tusind tak for en fantastisk haverejse. Smukke inspirerende billeder.
  KH. Margrethe.

  SvarSlet
 2. Hvor har du ret - det er en superlækker have, du viser os på denne første søndag i advent. En kærkommen afveksling fra julelys og adventskranse.

  SvarSlet
 3. Uhhhh, den var også god. Tusind tak for turen. Det har været hyggeligt og det gør jeg gerne en anden gang ;-)

  /Birgitte

  SvarSlet
 4. Hej Lone
  Tak for nogle informative og inspirrerende havebesøg.
  Hilsen Lone

  SvarSlet
 5. Grawetye Manor Gardens er fantastisk, jeg har besøgt den i juni måned. Standen besøges på grund af det helt fantastiske hus med den imponerende indretning, håndværk og familiens historie. Et hus jeg drømmer om at besøge igen. Haven var ok i juni måned.

  SvarSlet
 6. Flot flot - men sikke et offer at bringe.... at være nødt til at spise frokost i paradis - hi hi

  SvarSlet
 7. Hej Lone

  Sikken en fantastisk haverejse, I har været på. Det har været en udsøgt fornøjelse at læse ALLE dine skønne indlæg fra rejsen og ikke mindst læse med om "medpassagernes" morsomme kommentarer. Jeg har allerede sat nogle af disse haver på min egen planlægningsliste, helt sikkert må vi da til Sissinghurst og Great Dixter, men også Gravetye, Tintinhull og West Dean er meget interessante.

  Knus Ulla

  SvarSlet