søndag den 15. december 2013

Mos, gran og kogler

Som optakt til julen henter jeg hvert år mos i skoven sammen med en af mine døtre. Vi har fundet os et godt sted, så det er samme skov, vi vender tilbage til hvert år. Og jeg kan se, at jeg ikke er den eneste der "høster" her, for der er flere bare pletter i skovbunden, når vi er på besøg.Heldigvis går der ikke lang tid før skovbunden er "hel" igen, så jeg høster til et par krukker med god samvittighed - ikke mere end det kan være i en bærepose. 

Sammen med mosset finder vi kogler og gerne små grangrene, der ligger sammen med koglerne. Mon ikke det er egern, der piller det ned? - det tænker jeg.

Hjemme igen lægger vi mosset ud som jorddække i de bare krukker og efterlader lidt kogler og gran, så det ligner den skovbund, vi fandt det i.

4 kommentarer:

 1. Enkelt, naturligt og smukt. Det kan jeg lide ;-)

  /Birgitte - som også henter mos i skoven

  SvarSlet
 2. Ser flot ud! Når nu vi ikke har sne er det dejligt med noget grønt til at dække - bare lidt - af den sorte jord :-)
  Go dag - Henrik Havehjerne

  SvarSlet
 3. Kære Lone.

  Endelig har jeg fået tid til at slå et smut forbi:o) Sikke nogle dejlige indlæg, jeg er gået glip af, midt i al travlheden.

  Uf, bar sort jord det er altså ikke godt. Så jeg gør nøjagtig det samme med mine krukker hver vinter. Oveni mos, kogler, lav - og lærkekoglegrene smider jeg så også lige lidt pigeon- eller Ingrid Marie æbler fra egne træer på bakken. Der er altid så mange, at der også er nok til at pynte med i træer og i krukker.

  Lidt sne ville altså pynte gevaldigt. Jeg er mere skønhedsfikseret end praktisk orienteret. Ikke alene er det smukt og stemningsfyldt, - det giver også sådan et vidunderligt stærkt dagslys. Det hjælper gevaldigt på træææææætheden. Farverne er jo fuldstændig forsvundet fra verden udenfor lige nu, så det er helt utroligt, hvilken kæmpeeffekt og hvilket fokus et lille rødt pigeonæble pludselig bemægtiger sig midt i alt det grå, brune, sorte, grå, brune og sorte, grå, brune og sorte, grå, brune og sorte...........

  Pigeon-røde juleknus

  SvarSlet