lørdag den 28. juni 2014

De bedste af de store åbne haver har haveshops!

Mon ikke du har det ligesom mig? Når jeg er på et godt museum, så kan jeg næsten ikke vente med at komme videre til museumsbutikken. Det er noget af det hyggeligste at gå rundt her efter oplevelsen af en inspirerende udstilling og så finde lækre ting, der måske skal med hjem. Bare det at kigge er super hyggeligt. Museumsbutikker har massevis af lækre ting.

Når jeg er på besøg i åbne haver - så er det lidt med samme følelse. Gid der er et plantesalg til sidst - eller måske endda et lille salg af redskaber, krukker mv.


Nogengange kan det tilmed næsten rede æren for en have, der ellers ikke var helt i top. Sådan var det blandt andet, da vi sidste år besøgte Hestercombe.Haven skuffede på flere måder, men haveshoppen var skøn!


Alt var smukt arrangeret på borde af træ - og ledsaget af søde informerende skilte.Den indendørs del af haveshoppen er også vigtig. Det er her man finder de lækre redskaber, frø, bøger og meget mere. Her eksempler fra Hidcote.


Nå ja - de har nu også en glimrende udendørs afdeling :-)


Med fx. et udstillingsdrivhus og så en del planter, havemøbler, fuglehuse mv.

Shoppen ligger i begge disse haver i forbindelse med en kaffebar/restaurant. Så kan man nemlig sidde og falde for lækkerierne mens man drikker kaffe. Og lade op til lige at skulle ind og købe sin hilsen fra haven.
En anden god feature ved en velorganiseret åben have er, når der ved indgangen er et skilt med info om haven lige nu.
- Hvad er man i gang med? - og hvad er der særligt ved haven i disse dage?

Så føler man sig som gæst budt velkommen og indviet i gartnerens tanker - dejlig start på et havebesøg!

2 kommentarer:

  1. Jeg vil give dig ret m.h.t. butikker i forbindelse med ex. haver.Dejlige,inspirerende fotos med gode ideer også til private haver der åbnes for haveinteresserede.Den velkomst skrevet på tavlen må da være nem at kopiere.Tak for inspirationen.
    God weekend!

    SvarSlet
  2. Ja - der skal måske ikke så meget til for at gøre det indbydende. Og for gæsten er det er stort plus :-)

    SvarSlet