onsdag den 25. juni 2014

Det ser sølle ud lige nu

Jeg har nu endelig taget mig sammen til at rydde op i det blå bed. 

Det er virkelig ikke det bedste tidspunkt at lave staudebede på, men jeg trængte til et godt projekt og så gik jeg pludselig i gang i går. Med at rykke op, grave op og rydde. Blå geranier er væk, ligeledes en hosta med lilla blomstring, klatreklokke, nøgleklokke mv. 5 trillebørfylde blev kørt væk og skal på genbrugsstationen.


I dag er der provianteret, og det kom i jorden inden længe mørket faldt på. Yes - det kommer til at kræve en del vanding, men det var altså lige nu, det skulle være. (fik ikke et foto af det - det kommer en anden dag).

Herunder et statusfoto fra i morges efter de største dele er væk.  

Planterne, der erstatter de gamle, er blandt andet indianermynte, perovskia, kranssalvie, ridderspore, hvid gaura, kæmpeverbena og tidselkugle. Alt i blåt/lilla.

Nu er der bare tilbage at krydse fingre, vande og håbe på det bedste :-)
God aften derude!

6 kommentarer:

 1. Spændende, hvor stort er dit bed? - Det er ellers også mange dejlige planter som du har kasseret.
  K.Gro

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gro
   Det er nok 6 meter langt og 1,5 dybt - i hvert fald den del jeg nu har fået ryddet grundigt op i, så du kan nok tænke dig at de indkøbte planter ikke rakte langt, når man nu gerne vil plante tæt. Men... så må jeg jo på den igen :-)

   Og ja - det er mange gode planter jeg har kasseret. Også planter jeg har været glade for længe. Hist og pist er der en rest tilbage, så skulle jeg fortryde kan jeg jo opformere igen. Men - tiden er altså inde for noget nyt, så jeg tror jeg bliver glad for ændringer :-)

   Slet
 2. Årrrh det kender jeg godt. Jeg gik også fuldstændig amok sidste sommer, hvor det næsten var aller varmest! Men der skulle bare ske noget. Til gengæld har det så set rigtig fint ud i år :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo det man ved - og så vover man pelsen :-)
   Ind imellem går det galt pga efterfølgende 4 ugers tørke, men så er det jo bare på den igen. Hvis du spørger mig, så må en have bare ikke stå stille. Der skal ske noget - den skal udvikle sig :-)

   Slet
 3. Lyder godt! Det bed har du talt om længe! Godt du får fingrene i jorden nu.
  Men
  Hov hov..... Du har ikke kørt det på genbrugen endnu, vel? Har nemlig netop besluttet at blå skal gøre sig hjemme hos mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du tro, jeg har, men mon ikke jeg kan finde noget blå til dig alligevel.
   Bedet er jo stort og jeg har næppe fået det hele med :-)

   Slet