mandag den 17. december 2012

Spætten

... der nu har været her flere dag i træk. Ja, for én der de tidligere mest har fået besøg af skovspurve og solsorte, er det altså en fryd med denne farveklædte gæst. Jeg kan så informere om, at det, den går efter, er de købte mejsekugler. Det hjemmelavede jeg har hængt ud (med solsikkefrø, hampfrø, havregryn mv.) rører den slet ikke - det gør den fine røde dompap til gengæld.

9 kommentarer:

 1. Flott bilde av din spætt! De er flotte med sine sterke farger. Jeg har et par stykker her også. De er veldig glad i meiseboller, ja. Ha en god aften!

  SvarSlet
 2. Vi har også haft besøg af spætten,men den har i modsætning til din straks kastet sig over vores hjemmelavede fedtkugler."Vores" spætte har ikke den røde plet i nakken,det er nemlig en hun.
  Det er sjovt at se de farvestrålende fugle,- vi har flest skovspurve på besøg.
  M.v.h.
  Lise

  SvarSlet
 3. Et dejligt billede du har taget af spætten og jeg nyder den også i vores have.
  Gad vide om der ikke er kommet flere af dem, for der er mange bloggere, som beretter om den og jeg har aldrig selv lagt mærke til den i haven tidligere? Uanset hvad, så er den smuk :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne da sagtens være! Bedre betingelser end tidligere måske. Eller måske er der mindre mad i naturen og derfor må de søge haverne? De er skønne gæster i haven, i hvert fald :-)

   Slet
 4. Dejligt billede! Jeg har tænkt det samme som Susanne. Vi har også haft flagspætte i vores have i år, og det kan jeg ikke huske at vi har haft før.

  SvarSlet
 5. Jeg har den også her og den er ikke ligefrem kamerasky...

  Tilgengæld spiser den med stor appetit af de hjemmelavede fyglekugler som Marianne (Den helbredende have) forærede mig i november - måske hun har en meget spættevenlig opskrift i ærmet;0)

  Dejlig aften og hyggelige julehilsner fra
  Katinka

  SvarSlet
 6. Vi har haft den også tidligere år, men i år er den her dagligt.

  SvarSlet
 7. Skønt billede af spætten. Hold op, hvor er der mange af jer der har den i sin have. Jeg - temlig langt ude på landet, har aldrig stødt på en spætte i haven, hvor vi stort set har besøg af alle mulige andre fuglearter.

  SvarSlet
 8. Kan sandelig godt forstå at du er glad - har det på helt samme måde, når jeg ser "mine"
  Måske ved du det allerede - Men man se på den røde plet den har i nakken at det er en han du har besøg af. Den har hunnen nemlig ikke.
  Men det fandt jeg altså først selv ud af for et par uger siden, da en blomsterveninde gjorde mig opmærksom på det ;-)

  SvarSlet