onsdag den 12. december 2012

Svaghed for amaryllis

Da jeg kom hjem fra Sjælland i lørdags, stod disse og ventede på mig = gave fra min skønne mand, der ved at vejen til mit hjerte kan findes via blomster. De så ikke ud af så meget i lørdags, men som de folder sig ud, indtager de rummet 100%. Er de ikke smukke?

Jeg kigger mig omkring i vores hjem og opdager en svaghed for amaryllis - har dem nu i hvide, fersken og røde :-) .... og så kommer overvejelserne: Skal man gemme knolde og sætte den i haven for igen at tage dem ind til efterår og drive frem til jul? Ja, det ville måske være en god idé.

Har du mon erfaringer med det??

6 kommentarer:

 1. Desværre ikke, men deler din begejstring. I mine år hvor jeg boede i lejlighed i København bestod min primære julepynt af røde amaryllis i en kæmpe vase - dét var fantastisk!
  Bandt en elastik hårdt fast for enden af hver enkelts stilk for at undgå, at de rullede op...

  God aften og mange julehilsner fra
  Katinka

  SvarSlet
 2. Jeg har amaryllis overvintrende hvert år, desværre kommer de ikke igen. Et år plantede jeg dem ud i haven om sommeren, resultat: sneglene gnavede i dem. Jeg tror man skal være meget omhyggelig med gødning for at de skal komme igen. Mine har fine rødder og får grønne blade, men ingen blomster :( I år prøvede jeg at sætte dem ind i et skab et par måneder, heller ingen blomster.
  Det skulle kunne lade sig gøre, men ikke hos mig. Desværre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv - hvor trist Lisbeth. Hvis du ikke kan, skal jeg vist heller ikke gøre mig forhåbninger!

   Slet
 3. Glemte at skrive: hvor er den smuk, jeg har slet ingen nye i år.

  SvarSlet
 4. Jeg kan kun give dig ret, AMERYLIS ER BARE SÅ SMUKKE !
  Jeg har selv en meget mørkerød som jeg fik på løg i værtindegave den 27. november, den er ved at springe ud nu, så dine billeder her får mig til at tænke på, at jeg må se at få taget nogle billeder af den.
  God aften

  SvarSlet
 5. De er bare über-smukke og jeg ville ønske at min fra sidste år ville gro lidt hurtigere. Jeg købte nemlig et KÆMPE løg i Amsterdams lufthavn i oktober sidste år og da den var afblomstret, lod jeg den visne ned og så kom den i haven til maj. Vi tog den ind i en potte i oktober, men ak - den står med et 25 cm langt blad, og jeg tvivler ærligt talt på at der kommer blomst i den igen.

  Ulla

  SvarSlet